RODA’23 doet zichzelf tekort bij Nieuw Utrecht

Door een 2-0 nederlaag op bezoek bij Nieuw Utrecht is RODA’23 weer naar het rechterrijtje van de zondag tweede klasse B gezakt. De ploeg van Bnar Toofeek ging in Utrecht na rust onderuit.

In de eerste helft was het gelijkwaardig. Nieuw Utrecht had iets meer balbezit, zonder grote kansen te creëeren. Na de rust kwam RODA’23 beter uit de startblokken. Het resulteerde direct in twee goede kansen, waarvan Quint Piris de grootste kreeg. De clubtopscorer faalde oog-in-oog met de doelman. “Ik telde ‘m al, zei Toofeek na afloop. “De bal wilde er vandaag hoe dan ook niet ingaan.”

RODA’23 liet wel meer mogelijkheden onbenut en vervolgens trad een oude voetbalwet in werking. Daarbij kreeg Nieuw Utrecht wat hulp van de scheidsrechter, die een overduidelijke elleboogstoot van Serdar Akkanat in het gezicht van RODA’23-aanvoerder Laszlo Ruwiel over het hoofd zag. Door die elleboog verschafte Akkanat zichzelf ruimte om uit een hoekschop de score te openen. “Dat was een heel cruciaal moment. Normaal heb ik het er niet over, maar ik was vandaag alles behalve blij met de scheidsrechter.”

Ruwiel moest zich laten vervangen vanwege een dik oog. Tien minuten voor tijd was diezelfde Akkanat opnieuw trefzeker, nu met een fraai afstandsschot. Met een 2-0 achterstand probeerde RODA’23 in de slotfase een aansluitingstreffer te forceren, maar kwam het niet verder dan een paar hachelijke momenten voor het Utrechtse doel. “We waren heel slordig in de afronding. In de laatste fase was het niet goed genoeg, terwijl we wisten dat we ze konden pakken.”

Dat RODA’23 wat meer moeite had met het scoren, lag ook deels aan een iets andere tactiek. “Samen met het team hebben we afgesproken lager te verdedigen en de organisatie te behouden. Voor het aantal tegengoals is het goed geweest om terug naar de basis te gaan, want we hadden tot vandaag de meeste doelpunten tegen”, vertelde Toofeek. “En kansen krijg je altijd, ook al gaat dat nu iets moeilijker. Vorige week creëerden we bar weinig tegen Hooglanderveen (0-0), nu hebben we er wel genoeg gehad. We hebben ons echt tekort gedaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)