RODA’23 door fraaie comeback in Bloemendaal terug aan kop

RODA’23 heeft de koppositie in de zondag derde klasse C weer in handen. De ploeg van Cor ten Bosch boog op bezoek bij Bloemendaal na rust een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning en klom daarmee over SDZ heen.

De Bovenkerkers begonnen niet heel geweldig aan de wedstrijd. In een onstuimige openingsfase had Patrick Engelmoer na tien minuten de kans om zijn ploeg vanaf elf meter aan de leiding te schieten, maar zijn strafschop eindigde tegen de lat. Zes minuten later zorgde onoplettendheid voor de 1-0 via Tim Beeren. Met een half uur op de klok lag zelfs de tweede tegentreffer achter doelman Daan Stevens. De sluitpost stond verkeerd bij een voorzet van Tim Joon die gedragen werd door de wind: 2-0.

“Wij waren echt dramatisch, het was niet om aan te zien”, zei Ten Bosch. “Het leek net alsof ze met z’n allen bij een feestje van ADE (Amsterdam Dance Event, red.) waren geweest. In de rust heb ik ingegrepen, twee ervaren jongens ingebracht en toen lieten wij zien dat we als collectief echt goed kunnen voetballen.”

Acht minuten na de rust zorgde Joey Hartlooper voor de aansluitingstreffer. De aanvaller bekroonde een slalom met de 2-1. Nog geen tien minuten later kwam RODA’23 zelfs op gelijke hoogte. Junior Tiller stelde Romello Austin in staat om eenvoudig de 2-2 te maken. Daarmee was het erop en erover voor de gasten. Een kwartier voor tijd maakte Engelmoer de comeback compleet en revancheerde hij zich van de gemiste strafschop in de openingsfase. De middenvelder plaatste een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied achter de doelman: 2-3.

De Bovenkerkers klommen door deze zege over SDZ heen, dat met 2-2 gelijkspeelde bij United/DAVO. RODA’23 heeft één punt voorsprong op SDZ en twee op Sporting Martinus. “We moeten niet meteen denken dat we heel goed zijn, want ook dit moet beter. We hebben niet ons eigen spel kunnen spelen. De koppositie vind ik mooi voor de spelers en de club, zij kunnen ook wel een succesje gebruiken. Maar we moeten zeker niet naast onze schoenen gaan lopen. De grotere ploegen hebben we nog niet gehad.”

Volgende week komt middenmoter Alliance’22 op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.