Home / Algemeen / RODA’23 gaat nog niet zweven na derde zege op rij

RODA’23 gaat nog niet zweven na derde zege op rij

Door een 2-4 overwinning op bezoek bij PVCV heeft RODA’23 zich in de top van de zondag tweede klasse B gemeld. De ploeg van Bnar Toofeek boekte in Vleuten de derde zege op rij. Ondanks de goede start – de Bovenkerkers staan op één punt van de koploper – gaan ze bij de promovendus nog niet zweven.

“Wij zijn onszelf gewoon per wedstrijd aan het verbeteren. Zo’n reeks kan de verwachtingen bij de mensen om ons team heen verhogen, maar ik blijf als trainer bescheiden”, zegt Toofeek. “Ik blijf met beide voetjes op de grond staan. Zodra je gaat zweven, word je weer door een goede ploeg op de grond teruggezet.”

De zege in Vleuten was meer dan verdiend. Het enige dat de oefenmeester zijn ploeg kon verwijten, was dat de Bovenkerkers twee keer een voorsprong uit handen geven. Nadat de bezoekers door een eigen doelpunt van PVCV aan de leiding kwamen, maakte Bas Jansen gelijk namens de thuisploeg. Nog voor de rust herstelde Tex Koster de voorsprong, die na de theepauze opnieuw werd weggegeven. “We werden steeds slordiger wanneer we op voorsprong kwamen. Onze doelman (Reno van der Meer, red.) hield ons zelfs twee keer op de been.”

In de tweede helft lukte het RODA’23 wel om het verschil te maken. Doelpunten van Koster en Quint Piris stelden de zege veilig. “We geven gas op het moment dat het nodig is. Ik zou het mooi vinden als de spelers eerder gas geven”, vervolgde Toofeek. “We zijn het niveau aan het leren. Vergeet niet dat we maar één speler (Rinaigel Ogenio, red.) hebben met ervaring op dit niveau en onze groep gemiddeld 21,5 jaar is. Het is gek hoe koel ze blijven na zo’n overwinning.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Jos Spitteler