RODA’23 heeft patent op merkwaardige uitslagen

Tegenwoordig moet het trouwe voetbalpubliek in Bovenkerk zijn om te genieten van doelpunten. De Zuid-Amerikaanse vechtmachine van Bnar Toofeek draaide ‘voor geen meter’ in de eerste maanden, maar lijkt zichzelf te belonen met een nacompetitie plaats als het ook de laatste wedstrijd weet te winnen. Wat een schril contrast met de zomer en het najaar van 2023. Toen waren er spreekwoordelijke tranen. Nu krijgen ze de lach bij de Rodianen niet meer van het gezicht.

Kansloos

Klantenbinding. RODA’23 had de buurt rondom het sportpark uitgenodigd voor wat versnaperingen. Op het hoofdmenu stond de wedstrijd tegen VFC uit Vlaardigen. VFC, dat zichzelf heeft teruggetrokken uit de zondagcompetitie voor komend seizoen maar wel de sportieve plicht blijft doen, was totaal kansloos tegen de dadendrang van RODA. ,,Ik vind ze eigenlijk nog minder dan SDZ”, zo zou Toofeek zachtjes hebben gemompeld langs de zijlijn.

Lovend

Het was volop genieten onder een flauw zonnetje. De Bovenkerkers waren, na de 1-15 tegen SDZ, op eigen veld een paar maatjes te groot voor de nummer dertien. Toofeek was vooral lovend over de positieve energie van zijn ploeg en het spelplezier.

Hattrick Piris

De officieuze hattrick van Quint Piris mocht er zijn. Verder waren Thomas Steinhart, Douwe Leenders, Tom Kok, Miquel van Duin, Chaid Ahamout en Sam Hoogland trefzeker. De teller bleef deze keer net onder de dubbele cijfers steken: 9-0.

Niet eerlijk

Het niveauverschil tussen beide ploegen en de eerste en tweede helft was aanzienlijk. Toofeek: ,,Het was geen eerlijke wedstrijd. De eerste helft was qua tempo nog wel prima, de tweede helft een stuk minder. Zij maakten heel veel fouten, daarvan hebben we optimaal geprofiteerd. De uitslag is iets om trots op te zijn. Dat is niet normaal, dit heb ik nog nooit meegemaakt. We hebben een fantastische eindsprint, maar het moet nu wel iets opleveren. Als we komende week winnen, dan hebben we ook echt iets om te vieren. De concurrenten spelen tegen elkaar, iemand gaat punten verspelen. Maar, we moeten zelf eerst presteren.”

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)