RODA’23 in eerste helft al klaar met Alliance ’22

In de zondag derde klasse C blijft RODA’23 in het spoor van koploper SDZ. De ploeg van Cor ten Bosch was in Haarlem met 1-3 te sterk voor Alliance’22. Halverwege was het duel al beslist in het voordeel van de Bovenkerkers.

De snijdende oostenwind zorgde ervoor dat beide ploegen afwachten begonnen. Een snelle uitbraak van RODA’23 brak de score open.
Romello Austin speelde zijn tegenstander gemakkelijk uit en schoot de 0-1 binnen. De Bovenkerkers namen het initiatief, maar slaagden er niet in om dit ook tot uitdrukking te laten komen in een grotere voorsprong.

Dat duurde tot de 39ste minuut. Tim Plemper verwerkte een goede voorzet van Thimo de Jager tot de 0-2. RODA’23 was echter niet van plan met deze stand te gaan rusten en bleef aanvallen. Een minuut later zette Melvin Joling voor op Martijn Guitink, die de bal prachtig in de rechterhoek liet verdwijnen voor de comfortabele 0-3 voorsprong.

Na de rust zakte RODA’23 te ver in, waardoor Casama de Wit namens Alliance ‘22 uit een corner makkelijk de 1-3 kon maken. Ook in de tweede helft zorgde de straffe wind voor problemen voor RODA’23, dat tegen de wind in speelde en er maar moeilijk uit wist te komen. Het duel was bovendien al gespeeld.

Door deze overwinning blijven de Bovenkerkers op de tweede plek staan, vijf punten achter koploper SDZ. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Koos van der Leest