RODA'23 verslaat Hooglanderveen met 3-0

RODA’23 in topvorm verslaat angstgegner Hooglanderveen: ‘We spelen om een kampioenschap’

RODA’23 heeft het duel met Hooglanderveen omgezet in een 3-0 overwinning. Een fraaie zege voor de groenhemden, aangezien zij de laatste jaren wisselvallig presteerden tegen Hooglanderveen en sinds 2018 slechts twee keer wisten te winnen. Coach Bnar Toofeek was er dan ook bijzonder content mee.

,,We spelen om een kampioenschap. Hooglanderveen komt eigenlijk nu in een stresssituatie. Ze hebben gek genoeg nog alles te verliezen. Dat was zondagmiddag niet in ons nadeel”, vond Tofeek. Hooglanderveen coach Charles van Altena zag daarentegen dat zijn ploeg te veel aan het rekenen was geslagen en niet meer de volledige focus had op het spelen van de wedstrijd. De coach liep zichtbaar boos rond na afloop, over dat feit. Hooglanderveen moet nog wat punten halen om weg te blijven van de ‘gevarenzone’. Dat zou namelijk betekenen dat ze, behalve het moeten afstaan van de periodetitel, moeten strijden in de nacompetitie voor lijfsbehoud.

,,Een verdiende overwinning, ook al beslisten we het duel pas in de laatste fase. We speelden goed, creëerden kansen, alleen ging de bal er niet in. Via Milan Egberts kwamen we op een terechte 1-0 voorsprong”, aldus de winnende trainer in een vlugge samenvatting. ,,In de tweede helft drukten we goed door. De teamspirit is bij ons uitstekend. Echt, petje af. Hooglanderveen was onze angstgegner, een reuzendoder in de competitie en nu winnen we. Ook dat is een puur winstpunt”, blikte Toofeek terug op het duel.

roda - juichen

Hooglanderveen staat alom bekend als een stugge ploeg, ze geven over het algemeen niet veel cadeau’s weg. Ze hebben de tweede periode(titel) op zak. RODA was dus gewaarschuwd. Toofeek: ,,De 3-0 was uiteindelijk dik verdiend en niet eens afgetekend. Quint Piris scoorde in de tweede helft de 2-0 en 3-0, maar hij had nog wel het dubbel aantal kunnen maken. Ik overdrijf niet als ik zeg dat we zondagmiddag met 5-0 hadden kunnen winnen, misschien wel moeten winnen”.

roda - toofeek

,,Ik ben vooral heel erg trots op mijn team”, benadrukte Toofeek. “Ook vandaag was het weer een team-effort. We zitten écht in de lift en dat is razend knap met deze jonge ploeg. We draaien een heel erg leuk seizoen. Dat geeft mij, de staf en de spelers(groep) een voldaan gevoel, veel energie. Heel erg knap wat wij presteren.”

roda

Toofeek kijkt dan ook met veel vertrouwen richting de altijd beladen derby met Sporting Martinus (zondag 30 april, 14.00 uur). ,,Dat wordt een mooie wedstrijd, veel publiek. Iedereen speelt nog ergens voor. Wij kijken eerst naar onszelf, als anderen profiteren dan zij het zo. Wat als wij de komende vier wedstrijden allemaal weten te winnen? Dan halen we een ‘onwaarschijnlijk’ aantal punten. Het worden sowieso heerlijke weken.”

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)