RODA’23 kent geen genade voor keeperloos De Kennemers

Op eigen veld heeft zondag derdeklasser RODA’23 fors uitgehaald tegen De Kennemers. Het duel tussen Cor ten Bosch en Alami Ahannach – de twee oefenmeester kwamen elkaar meerdere keren tegen bij AFC-Chabab – eindigde in 6-1, mede doordat de bezoekers bijna de hele wedstrijd met een veldspeler op doel stonden.

Van een echte wedstrijd was geen sprake meer na een vroege rode kaart voor De Kennemers. RODA’23-spits Quint Piris werd door doelman Dave Davidson onderuit gehaald en de sluitpost moest direct het veld verlaten. Omdat de reservedoelman in de wedstrijd daarvoor, tussen RODA’23 2 en De Kennemers 2, geblesseerd raakte, moest er een veldspeler (Abdul Sarikaya) op doel. De toegekende strafschop werd overigens goed binnen geschoten door Martijn Guitink: 1-0.

Daarna ging het hard. Binnen zeven minuten was RODA’23 uitgelopen naar een 3-0 voorsprong. Piris legde de bal terug op de inlopende Thimo de Jager voor de 2-0 en vlak daarna was diezelfde De Jager op aangeven van Romello Austin trefzeker. In de 24ste minuut deed De Kennemers iets terug toen Leroy de Graaff slecht uitverdedigen afstrafte: 3-1.

Pas na de rust deden de Bovenkerkers er met een man meer weer een schepje bovenop. Het leidde tot drie treffers in een tijdsbestek van dertien minuten, voor Austin (na goed afleggen van Piris), Guitink (met wat geluk via zijn knie) en Piris (omspelen van de doelman). Tussen die doelpunten hadden de gasten al enkele keren van doelman gewisseld. In totaal stonden er vier verschillende veldspelers onder de lat.

Voor De Kennemers was het zaak in het laatste halfuur de schade zoveel mogelijk te beperken. Daarbij hadden zij ook geluk dat Guitink een strafschop miste en verzuimde zijn derde van de middag te maken. Het bleef bij 6-1, ook omdat RODA’23 niet zo nodig meer hoefde aan te zetten.

De ploeg van Cor ten Bosch blijft hiermee in het spoor van koploper SDZ, dat zelf ook aan het doelsaldo werkte (0-9 bij Spaarnwoude). Volgende week staan beide ploegen tegenover elkaar in Amsterdam. Het verschil bedraagt twee punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.