roda

RODA’23 krijgt niet helemaal wat het wél verdiende tegen SDO

Bnar Toofeek de trainer van RODA’23, keek met een dubbel gevoel terug op tegen SDO. Het 1-1 gelijke spel tegen de Bussumers stemde hem niet (on)tevreden. Het spel en de inzet van de Bovenkerkse club bekoorde hem sowieso wél.

De coach blikte terug op het veldspel en de twee doelpunten in de wedstrijd tegen de nummer vier van de Tweede klasse. ,,Je moet soms een beetje het geluk aan je zijde hebben. We speelden tegen een degelijke ploeg, die volwassener zijn en spelen. Ze gooien vaak de beuk erin, vooral op eigen grasveld. Ik had echt niet het idee dat we zondag er ‘even’ erop en erover zouden gaan.”

roda

Aspiraties

RODA’23 was niet onder de indruk van de titelaspiraties en het publiek van de Bussumers, die na twee degradaties zijn afgegleden en ‘slechts’ op plek vier staan. ,,Ik vond ons zelfs lichtjes beter in de eerste helft, waarin wij geen grote kansen creëren, maar wel enkele mogelijkheden. In de rustpauze hielden wij een heel productieve bespreking, waar we bespraken welke ruimtes we beter konden bespelen. Ik moet zeggen dat we dit fantastisch oppakten in de tweede helft”, aldus de trotse trainer.

roda
0-1 Tom Kok

SDO-doelman Martijn Kramer bleek een betrouwbare sluitpost die veel uit zijn doel ranselde. De penalty van Quint Piris trof geen doel. Even leek het erop dat RODA geen overwinning kon halen. ,,Na de gemiste penalty verloor ik even hoop”, gaf Toofeek ruiterlijk toe. ,,Maar, we zetten toch door. Dat is knap. Via Milan Egberts en Piris kon Tom Kok uiteindelijk het laatste zetje geven voor de 0-1. Een enorme ontlading bij ons.”

Toofeek
Ontlading bij Bnar Toofeek

Voor SDO het sein om alles naar voren te gooien. Het was een drukte voor het doel van Lars van Oerle, die zich kranig weerde, maar geen antwoord had op de inzet van Aman Desenet. Hij zorgde voor de gelijkmaker in de verre hoek: 1-1. Toofeek: ,,Vanaf dat moment kon het nog alle kanten op. Wij moesten tegenhouden, de laatste tien minuten was SDO beter en wij onrustig. We konden niet meer dan de ballen wegperen. Uiteindelijk waren we over tachtig minuten gezien de betere ploeg. Ik ben blij met de kansen die we creëren, maar we moeten wel meer scoren en niet onze tegenstanders in leven houden. Durven de trekker over te halen. Sidney van Dijk was nieuw in de basis, centraal achterin, en deed dat heel goed met een degelijke wedstrijd. Dat maakt ons ook trots. We willen uiteindelijk wel meer, maar om te winnen moeten we de kansen leren ‘killen’. Eenvoudiger is het verhaal van RODA niet.”

roda

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)