roda23 - dcg

RODA’23 kruipt omhoog, DCG blijft zitten

Coaches bij clubs die voor de seizoensstart denken hogere ogen te gooien, krijgen ook te maken met een slechte serie wedstrijden. Zowel DCG als RODA’23 hebben wel alle potentie in huis om mee te doen om te prijzen. Maar een matige competitiestart kan eventjes roet in het eten gooien. Met interne rust en hard werken kom je vrijwel altijd boven water. Zondagmiddag troffen beide ambitieuze verenigingen elkaar in Bovenkerk. RODA kwam als winnaar (3-2) uit het duel en kruipt naar boven op de ranglijst. DCG blijft even zitten.

We leven tegenwoordig in een andere tijd. Als een ambitieuze club gelijkspeelt of verliest, vindt de buitenwacht daar gelijk iets van. Het werd zondagmiddag een wedstrijd van twee geplaagde ploegen die heel dicht bij elkaar zitten. Dat is terug te zien op de ranglijst dit seizoen, dat zag het publiek vorig seizoen op de ranglijst en dat blijkt ook in onderlinge wedstrijden over de laatste jaren.

roda23 - dcg

In de november-wedstrijd van 2023, die moeizaam op gang wist te komen, was het RODA’23 dat de ban brak in de eerste helft. Milan Egberts zorgde voor met twee doelpunten voor een 2-0 voorsprong, wat de wedstrijd uiteindelijk ten goede kwam.

roda23 - dcg
Egberts maakte twee doelpunten

DCG-coach Ibrahim El Mahdioui zag zijn DCG niet goed in de wedstrijd zitten. ,,Het was echt een mindere wedstrijd van onze kant. Eigenlijk was het van beide teams niet goed, er zat te weinig voetbal in. Het was erg gesloten, met weinig kansen. En twee teams die geen risico’s durfden te nemen. Pas na de doelpunten van RODA werd de wedstrijd wat meer open.”

Hoewel DCG weinig wist te creëren, waren de verhoudingen gelijkwaardig, met DCG dat iets meer aan de bal was. ,,Wij wilden vol druk geven op de zwakke achterhoede van DCG”, was Bnar Toofeek open in zijn speelplan. ,,Na de 2-0 stopten wij met voetballen. We hadden door moeten drukken en de kansen afdrukken. Nu lieten we DCG aan de bal komen en gevaarlijk worden. Desalniettemin gaf ik in de rust aan trots te zijn op wat we deden en wij DCG niet moeten laten spelen. Daar zijn ze namelijk te goed voor.”

roda23 - dcg

Het was invaller Anass Benhammouch die DCG de gewilde aansluiting (2-1) gaf en Noval El Haddadi zorgde voor de gelijkmaker: 2-2. In de laatste dertig minuten werd het alsnog een leuke wedstrijd met een winnaar: Quint Piris, ook invaller, wist net als vorige week een doelpunt te produceren. Was het tegen Abcoude de gelijkmaker, nu bleek zijn treffer de winnende voor zijn RODA uit een knappe voorzet: 3-2. RODA kruipt tegen DCG aan, DCG blijft eventjes hangen in de middenmoot door dit resultaat.

Waar Toofeek dit seizoen druk bezig is zijn UEFA-A diploma te halen, gaat zijn ambitieuze collega bij DCG El Mahdioui het traject in voor het felbegeerde papiertje. ,,Dat klopt. Ik heb me aangemeld bij de KNVB en ik moet voor aanstaande woensdag een opdracht inleveren. Hopelijk volgt daarna een uitnodiging voor een gesprek. Ik heb er vertrouwen in. Ik ga sowieso mijn best doen.”

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)