RODA’23 loopt door zege op Alliance’22 verder uit

RODA’23 heeft de koppositie in de zondag derde klasse C verstevigd. De ploeg van Cor ten Bosch versloeg promovendus Alliance’22 op eigen veld met 5-2 en zag concurrent SDZ tegen Schoten onderuit gaan. Daardoor hebben de Bovenkerkers nu een gat van drie punten te pakken.

Het koppel Tim Plemper/Patrick Engelmoer bleek goud waard voor RODA’23. Nadat Plemper zijn schot van de doellijn gehaald zag worden, was Engelmoer nog voor de rust twee keer trefzeker. Eerst schoot de middenvelder in de verre hoek raak, in de laatste minuut van de eerste helft plaatste hij een vrije trap op fraaie wijze in de kruising: 2-0. Dat leek ook de ruststand te worden, totdat Alliance’22 via Jasper Wille in de slotseconden uit het niets iets terugdeed voor de 2-1.

Waar Engelmoer voor de rust twee keer trefzeker was, deed Plemper daar na de hervatting daar een schepje bovenop. Met een uur op de klok gooide de spits de wedstrijd op slot, door op aangeven van respectievelijk Lennart Rust en Tim Engeln de voorsprong op te voeren naar 4-1. Een kwartier voor tijd had hij zelfs zijn hattrick te pakken. Romello Austin bezorgde de bal bij Plemper, die vanaf de rand van het strafschopgebied keihard raak schoot.

RODA’23 werkte aan het doelsaldo, maar een zesde treffer zat er niet in voor de Bovenkerkers. Martijn Guitink schoot voorlangs en een vierde doelpunt was niet aan Plemper besteed. Voor de spreekwoordelijke eer was Daniel van Egmond namens de gasten uit Haarlem in de blessuretijd nog trefzeker om de schade iets draaglijker te maken met de 5-2 eindstand.

Met nog twee wedstrijden te gaan in de eerste periode en een voorsprong van drie punten stevent de ploeg van Cor ten Bosch af op de eerste periodetitel. Volgende week staat de eerste echte test voor RODA’23 op het programma wanneer het op bezoek gaat bij United/DAVO. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.