RODA’23 maakt in drie minuten het verschil tegen Diemen

RODA’23 heeft optimaal geprofiteerd van de misstap van koploper SDZ. De ploeg van Cor ten Bosch versloeg middenmoter Diemen en verkleinde daarmee de achterstand tot twee punten. Tussen de 77ste en 80ste minuut maakten de Bovenkerkers het verschil: 3-0.

In de eerste helft liet RODA’23 de bezoekers het spel maken. Dit zorgde voor een overwicht in balbezit, zonder echt grote kansen te creëren. Dat lukte pas acht minuten voor rust, nadat de wedstrijd ongeveer een half uur stil lag vanwege een blessure voor de scheidsrechter. Een kopbal werd goed gekeerd door doelman Daan Stevens. Aan de andere kant van het veld was Maikel Keur dicht bij een openingstreffer. Zijn inzet eindigde tegen de paal.

Ook na de de theepauze was Diemen de betere ploeg. Een openingstreffer zou verdiend zijn geweest voor de ploeg van Gerrie Breugem. De lat stond deze in de weg. Licht tegen de verhouding in nam RODA’23 na 77 minuten de leiding in handen. Uit een voorzet van de diepgaande Tim Engeln schoot Thimo de Jager raak: 1-0.

Het doelpunt was meteen het breekpunt in de wedstrijd. Nog geen twee minuten later was deze voorsprong uitgebreid naar 3-0. Een hoekschop werd slecht uitverdedigd door Diemen, waardoor Junior Tiller kon uithalen en vlak daarna brak Melvin Joling door om het duel definitief te beslissen in het voordeel van de thuisploeg.

RODA’23 maakt de strijd om het kampioenschap extra spannend. De laatste competitiewedstrijd is immers RODA’23 – SDZ. Diemen staat nog altijd zes punten boven de nacompetitiestreep en komt vooralsnog niet in de problemen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Koos van der Leest