RODA’23 moet diep gaan om Spaarnwoude te verslaan

RODA’23 is met de schrik vrijgekomen van het bezoek aan hekkensluiter Spaarnwoude. De ploeg van Cor ten Bosch moest drie keer terugkomen van een achterstand en ontsnapte uiteindelijk met drie punten om de jacht op koploper SDZ in de zondag derde klasse C een vervolg te geven: 3-5.

Hoewel de Bovenkerkers op het lastig te bespelen grasveld in de openingsfase een paar goede kansen hadden, kregen de bezoekers na vijftien minuten een verrassende tegentreffer te verwerken. Clint van der Deijl zette de rodelantaardrager aan de leiding. Het antwoord van RODA’23 volgde snel, want direct vanaf de aftrap bracht Niels Vahlkamp spits Tim Plemper in stelling om de stand weer gelijk te trekken: 1-1.

Toch speelden de gasten niet goed in de eerste helft. Opnieuw nam Spaarnwoude de leiding door een schot van Van der Deijl dat via de onderkant van de lat binnenviel. RODA’23 kon weer in de achtervolging. Nu duurde het vijf minuten voordat de achterstand was weggepoetst. Joling werd op snelheid de diepte ingestuurd, waarna Plemper zijn voorzet binnen kon tikken voor de 2-2. Enkele minuten later had Spaarnwoude de voorsprong weer terug nadat Don Rutte profiteerde van slecht verdedigen van RODA’23.

De achterstand hadden de Bovenkerkers aan zichzelf te danken. Ten Bosch greep tijdens de rust in om aanvallend te wisselen, waarna zijn ploeg in het eerste kwartier van de tweede helft orde op zaken stelde. Met een strak schot maakte Vahlkamp gelijk. Daarna had RODA’23 de juiste spirit gevonden. Martijn Guitink hield het overzicht om Plemper zijn derde van de middag te maken en invaller Quint Piris maakte de kanteling met de 3-5 compleet.

De voorsprong zorgde voor een flinke opluchting bij RODA’23. Groots was het zeker niet, maar wel voldoende om op het vinkentouw van koploper SDZ (dat met 0-4 won in Wijk aan Zee) te blijven. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.