abcoude - roda

RODA’23 moet genoegen nemen met gelijkspel in Abcoude

Na een slechte competitiestart lijkt RODA’23 weer een beetje ‘smoel’ te krijgen. In Abcoude speelde de ploeg van coach Bnar Toofeek weliswaar gelijk (2-2), qua velspel viel er voldoende te genieten. FC Abcoude blijft stevig in de middenmoot staan.

In de rustpauze droop het ongeloof van het gezicht van Toofeek. Zijn RODA speelde de beste eerste helft van het seizoen, had met veel fantasie op een 0-5 voorsprong kunnen staan. Realistischer had een 0-3 voorsprong wel terecht geweest. ,,Ongelooflijk, wat een kansen”, zag Toofeek. ,,Ik gaf mijn spelers in de pauze mee dat we met zo’n helft nog niets hebben. Ja, een 0-1 voorspong. Milan Egberts was de enige die succesvol de bal in het net schoot. Ik had geen stress, we waren zó goed.”

Voor trainer-coach Sven Slop was het een ander verhaal. ,,We waren niet goed, simpel. Ik kan me best voorstellen dat RODA een onbevredigend gevoel had met die 0-1. Wij leefden nog, dat was voor mij het belangrijkste.”

abcoude - roda

De tweede helft werd een rollercoaster, voor beide coaches en teams. RODA komt goed de rust uit, met Quint Piris na weken afwezigheid in de ploeg voor aanvoerder Bart van den Boogaard, die maximaal een half duel speelt. Een hard schot op de hand leidt naar een strafschop voor de thuisploeg. Milan Geertsma zet Abcoude op het scorebord: 1-1.

abcoude - roda

Voor RODA begint de ellende. Meerdere blessures speelt de ploeg parten en moet opnieuw wisselen. Uit de counter scoort Gianni Refos de 2-1 voor Abcoude en bijna treft Abcoude voor de derde keer het net, maar Magdy Ibrahim schiet op de paal. Quint Piris redt de meubelen voor RODA door de 2-2 nog te maken. Dat RODA in het slotakkoord nog twee grote kansen mist, paste in het beeld van de middag.

abcoude - roda
Piris met de 2-2

Toofeek wond er na afloop geen doekjes om. ,,Ik heb nog nooit zo’n dubbel gevoel gehad. Wat een oneerlijke sport is het soms. We hebben legio kansen gehad, maar we maken de kansen niet. Uiteindelijk waren we nog zelfs blij dat de 2-2 viel.” Slop kon zich wel vinden in een gelijkspel. ,,Wij kunnen de voorsprong vergroten en laten dat na. Op basis van de eerste helft kunnen we wel tevreden zijn met de puntendeling.”

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)