RODA'23 -SDO

RODA’23 moet heel hard werken voor de punten, SDO pakt de volle buit

RODA’23 heeft de weg naar boven, ingezet met een eerste overwinning op Hooglanderveen, niet weten voort te zetten. Tegen SDO uit Bussum werd zondagmiddag op eigen veld met 0-3 verloren. Augustine Yeboah, Jamahl van Gönter en Desley Groenewegen waren de scherpschutters van de middag. Een hard en bij vlagen zelf gemeen spelend SDO eindigde met tien spelers. Olav Pennekamp kon met een direct rode kaart inrukken, na weer een grove charge.

RODA'23 -SDO
SDO hanteerde de botte bijl in Bovenkerk

,,Een onterechte, maar ook weer een terechte nederlaag”, was trainer-coach Bnar Toofeek crypisch. RODA’23 was niet minder dan de Bussumse gevallen grootmacht, die lastige jaren in de benen hebben. Het ‘Gooische gif’ was zondagmiddag een belangrijke factor. RODA’23 mag dan op papier misschien een beter ploeg hebben staan, na de 0-2 knakte er toch wat bij de Bovenkerkers.

RODA'23 -SDO

,,SDO speelde naar hun kunnen”, zag Toofeek. ,,Zij beukten er negentig minuten lang energie in. Dat is knap. De beleving voor rust was bij ons goed. Wij moeten zelf één of twee keer scoren voor de rustpauze. Maar die keeper (Kramer, red.) was heel goed. Hij heeft ze echt gered.”

SDO
Weer een redding van de SDO-keeper

,,In de tweede helft gaven we onvoldoende thuis. Dat zij veel overtredingen maken helpt ons niet, dat speelt een kleine rol, al had Augustine Yeboah al donkerrood moeten hebben in de eerste helft. Dat op het einde alsnog een rode kaart werd gegeven, was een doekje voor het bloeden. Toen maakte het niet meer uit.”

RODA'23 -SDO

RODA was zelf te onrustig in het aanvallende deel. In de aanvalslinie brachten de Rodianen te weinig. Positief was de terugkeer van aanvoerder Bart van den Boogaard te noemen, na drie weken afwezigheid. Dat is een welkome versterking, in de toch wel uitgedunde selectie van sterkhouders.

RODA'23 -SDO
Van den Boogaard is weer terug

Toofeek tot slot. ,,We leren ook weer van dit soort wedstrijden. Ploegen die de beuk erin gooien met een paar ‘slagers’ binnen de lijnen. Die moeten wij slimmer en effectiever kunnen bestrijden.”

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)