RODA’23 moet Max Versteeg missen tijdens promotiestrijd

Voor Max Versteeg zit dit seizoen erop. De negentienjarige centrale verdediger van zondag derdeklasser RODA’23 liep anderhalve week geleden tegen ZSGOWMS een zware knieblessure op. Een mri-scan moet vandaag (woensdag) uitwijzen of hij dit kalenderjaar nog in actie komt.

In een onschuldig duel verdraaide Versteeg zijn knie. Een dag later bleek hij binnen- en buitenbandletsel aan zijn knie te hebben overgehouden. “Mijn knie heeft een flinke tik gekregen. De fysiotherapeut wilde ook graag weten of mijn meniscus en voorste kruisband zijn beschadigd. Omdat er vocht in zat en de buiging beperkt was, werkten de testjes niet. Ik kan mijn knie niet verder dan negentig graden buigen en loop sindsdien met krukken.”

De sportarts denkt dat er met zijn kruisband weinig aan de hand is. De grootste vrees is voor de meniscus. “Ik hoop natuurlijk op het meest gunstigste, dat het alleen mijn kniebanden zijn. Dat herstel zou zes weken duren. Met mijn meniscus weet ik niet precies hoe lang dat duurt”, vervolgt Versteeg. “Ik heb nooit erge blessures gehad. De keren dat er iets was, nam ik een pijnstiller of ontstekingsremmer en kon ik gewoon doorvoetballen.”

Dit seizoen zal RODA’23 het zonder de jonge verdediger moeten doen. Een kampioenschap lijkt uit zicht – RODA’23 moet met acht doelpunten verschil winnen van koploper SDZ – en ook in de nacompetitie zal Versteeg vanaf de kant moeten toekijken of de Bovenkerkers promotie kunnen afdwingen. “Het wordt heel lastig, maar ik heb het volste vertrouwen in de groep. Dit seizoen hebben we het echt als team gedaan, dus mijn afwezigheid zou geen rol hoeven spelen.”

De knieblessure dreigt ook een streep te zetten door een overgang naar een andere club. Versteeg staat op het lijstje van meerdere clubs, maar houdt vooralsnog de boot af. “De keuze laat ik afhangen van de uitslag van de mri-scan. Die wil ik eerst afwachten. Mocht het een zware blessure zijn, mis ik de eerste paar maanden van het nieuwe seizoen en is het waarschijnlijk het verstandigst voor mijzelf om gewoon bij RODA’23 te blijven en hier te revalideren.”

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)