Home / Algemeen / RODA’23 neemt verrassend punt mee van bezoek aan koploper

RODA’23 neemt verrassend punt mee van bezoek aan koploper

Het blijft wisselvalligheid troef bij RODA’23. Na twee flinke zeperds verraste de ploeg van Bnar Toofeek opeens door een punt te pakken tegen koploper SO Soest. Door een 1-1 gelijkspel blijven de Bovenkerkers in het linkerrijtje van de zondag tweede klasse B.

Het gekke is, wilde Toofeek na afloop zeggen, dat RODA’23 het duel zelfs had kunnen of misschien wel moeten winnen. Na de 0-1 – Quint Piris opende na een uur spelen de score – kregen de Bovenkerkers een enorme kans op de 0-2. Met meerdere spelers voor het doel ging de bal aan iedereen voorbij. Kans verkeken en zes minuten voor tijd maakte SO Soest gelijk. “Vanaf dat moment was het overleven en tevreden zijn met een punt. Sommige jongens wilden graag willen, maar dan moet je volwassen blijven spelen. Dit punt kan je aan het eind van de rit goed gebruiken.”

Op bezoek in Soest maakte het jonge RODA’23 indruk, nadat het de vorige twee weken tegen Kampong en SCH’44 behoorlijk misging. “Bepaalde spelers denken op halve kracht een wedstrijd te winnen. Ik heb ze gezegd: als er eentje wegvalt, hebben wij als ploeg een probleem. Wij moeten het echt van ons team hebben”, legde Toofeek uit. Dat ging tegen de koploper uitstekend. “Wij stonden goed georganiseerd, tactisch waren we sterk. Soest had geen antwoord op ons spel.”

Toch lukte het de thuisploeg vlak voor tijd om een nederlaag te voorkomen. Doelman Reno van der Meer wist een onnodig weggegeven vrije trap op zeer fraaie wijze te keren, werd vervolgens ook gered door het houtwerk, maar in derde instantie alsnog binnen gewerkt door Marouane Ghaddari: 1-1. Daardoor moest RODA’23 genoegen nemen met een punt, waardoor de teller nu op tien staat.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Jos Spitteler