Home / Algemeen / RODA’23 ondanks nederlaag bij DWS dichtbij “topprestatie”

RODA’23 ondanks nederlaag bij DWS dichtbij “topprestatie”

De geest lijkt uit de fles te zijn bij RODA’23. De ploeg van Bnar Toofeek weet dat het niet meer kan stijgen of dalen en het seizoen afsluit als nummer vijf van de zondag tweede klasse B. Bovendien gingen de Bovenkerkers met 3-1 onderuit bij DWS.

“De enorme drive die we dit seizoen hadden, waren nu incidenten in de wedstrijd. We hadden niet negentig minuten lang de drang om alles eruit te halen”, blikte Toofeek terug. Ook moest hij bekennen dat DWS meer gedreven en getergd was dat zijn eigen team. Het missen van kansen in de openingsfase brak de Bovenkerkers uiteindelijk op. Zo slaagden achtereenvolgens Jasper Burgers, Orlando van Wort en Tim Engeln er niet in om de score te openen. Iets wat de thuisploeg wel deed.

Het veroorzaken van een strafschop, die Anass Benhammouch benutte, zorgde ervoor dat de wedstrijd kantelde. RODA’23 had even nodig om weer terug in de wedstrijd te komen. Dat bood DWS de gelegenheid om verder uit te lopen. Een voorzet van Noureddine Harrouni werd door RODA’23-verdediger Laszlo Ruwiel (terug van blessureleed en bezig aan zijn laatste wedstrijden voor RODA’23, red.) in zijn eigen doel gelopen en uit een counter maakte Benjamin Korley er even later zelfs 3-0 van. “Toen was het helemaal gatenkaas.”

Diezelfde Korley haalde het einde van de wedstrijd niet omdat hij rood kreeg voor wat geduw en getrek met RODA’23-keeper Reno van der Meer, die dezelfde straf kreeg. Met tien-tegen-tien kwam de eindstand uiteindelijk op 3-1 te staan. Clubtopscorer Quint Piris kreeg een cadeautje van de Amsterdamse defensie en pakte dit maar al te graag uit.

Door de nederlaag kan RODA’23 geen vierde meer worden en moet het genoegen nemen met de vijfde plek. “Daar had ik vooraf voor getekend”, zegt Toofeek gelijk. “We willen tegen PVCV nog een leuke wedstrijd voor ons publiek neerzetten en die wedstrijd winnen. Dan hebben we 43 punten en dat zou een topprestatie zijn.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Koos van der Leest

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend