RODA’23 opnieuw genadeloos voor De Kennemers

De op papier lastige uitwedstrijd bij De Kennemers is een eenvoudige prooi geworden voor RODA’23. De runner-up van de zondag derde klasse C werkte in Beverwijk aan het doelsaldo. In de laatste tien minuten verdubbelde de ploeg van Cor ten Bosch zelfs de voorsprong van 0-4 naar 0-8.

Vanaf het begin van het duel voerden de Bovenkerkers de boventoon. De binnenkant van de paal (Tim Plemper) en een buitenspelgoal (Tim Engeln) stonden een vroege openingstreffer nog in de weg. Na negentien minuten spelen was het wel raak. Op aangeven van Niels Vahlkamp maakte Tim Plemper oog-in-oog met doelman Dave Davidson geen fout: 0-1. Vlak voor rust speelde de spits, die deze zomer naar Ajax vertrekt, een grote rol bij de 0-2. Plemper werd in het strafschopgebied onderuit gehaald, waarna Martijn Guitink de penalty feilloos binnen kon schieten.

Na de theepauze nam RODA’23 iets meer gas terug. De Kennemers mocht het spel maken, maar slaagde er niet in om gevaar te stichten en de spanning terug te brengen. Twee goals heel snel achter elkaar, in de 62ste en 63ste minuut, gooiden het duel in het slot. Eerst schoot invaller Quint Piris raak uit een hoekschop van Vahlkamp, direct daarna was Piris de aangever op Plemper voor diens 26ste competitietreffer en de 0-4.

De Kennemers snakte naar het laatste fluitsignaal. In de laatste tien minuten moest de ploeg van Alami Ahannach (ex-Chabab) nog vier treffers incasseren. Plemper stelde Wesley Jongerius in staat er 0-5 van te maken, waarna invaller Bas Markus zichzelf ook op het scoreformulier bracht. In de kluts gaf hij de bal het laatste zetje.

Vijf minuten voor tijd maakte Guitink met zijn tweede van de middag de zevende Bovenkerkse treffer. De koek was nog niet op. Het slotakkoord was voor Markus. Na goed voorbereidend werk van Piris mocht hij de eindstand op 0-8 bepalen. Voor de tweede keer dit seizoen een afgetekende overwinning van RODA’23 op De Kennemers, na de 6-1 eerder dit seizoen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.