RODA’23 opnieuw met ruime cijfers onderuit

Na de 6-1 nederlaag van vorige week bij Kampong is zondag tweedeklasser RODA’23 opnieuw hard onderuit gegaan. Op eigen veld werd het 2-6 tegen SCH ‘44. De ploeg van Bnar Toofeek heeft zo de goede seizoenstart niet kunnen voortzetten.

Vanaf het begin moest RODA’23 achter de bezoekers uit Harmelen aanlopen. Het overwicht leidde in de negentiende minuut tot een snelle aanval van SCH’44 waaruit Raoul Pengel (ex-ZSGOWMS en Chabab, red.) de score opende: 0-1. De thuisploeg leek daarna wat van slag. Een paar minuten later belandde ook een afstandsschot van zo’n dertig meter van Steve Blokland achter RODA’23-doelman Reno van der Meer voor de 0-2. De achterstand leek de thuisploeg wat aan te sporen. De Bovenkerkers kwamen zelfs tot enkele kleine kansen. Dat was overigens tevergeefs: Pengel zorgde er met zijn tweede doelpunt juist voor dat er met 0-3 gepauzeerd werd.

Na rust wist RODA’23 de aanval weer even op te pakken. Maar net als voor rust was het SCH’44 dat weer wist te scoren, ditmaal via Dennis de Bree. Een paar minuten later volgde de derde van Pengel en keek RODA’23 tegen een 0-5 achterstand aan. In de zeventigste minuut konden de Bovenkerkers dan eindelijk iets terugdoen. Een goed geplaatste voorzet van Wesley Jongerius werd goed afgerond door Quint Piris voor de 1-5.

Een paar minuten later zette de thuisploeg weer aan en tekende Nawfal Hammi voor de 2-5. De hoop die de thuisploeg weer gekregen had, bleek uiteindelijk tegen beter weten in. Vlak voor tijd bracht Mitch Maas de 2-6 eindstand op het scorebord. Ondanks de twee ruime nederlagen op rij behoudt RODA’23 de zesde plaats, hoewel inmiddels met het hoogste aantal tegendoelpunten van alle teams. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.