RODA’23 pakt periodetitel dankzij zege bij United/DAVO

Cor ten Bosch heeft zijn eerste echte prijs als trainer van RODA’23 te pakken. De Bovenkerkers wonnen de eerste serieuze testcase, met 0-2 bij United/DAVO, en verzekerde zich daardoor al van een periodetitel in de zondag derde klasse C. De koploper heeft vier punten voorsprong op achtervolger SDZ.

“Voor de club is dit geweldig. We doen het met allemaal jongens van RODA, een paar spelers die net uit de A-junioren komen. Dit is een beloning van drie maanden keihard werken. Voor de derde klasse hebben wij echt een behoorlijke ploeg. Het is echt een team, ze knokken en gaan voor elkaar. Natuurlijk hadden wij dit ook niet verwacht”, zei de zeer tevreden oefenmeester.

Pas in het laatste kwartier maakte RODA’23 het verschil in Haarlem. Twee doelpunten van twee invallers binnen een tijdsbestek van vier minuten bleken voldoende voor de volle buit. Eerst kwam de bal in een druk strafschopgebied via Maikel Keur bij Lennart Rust die het laatste zetje gaf, vlak daarna bekroonde Tim Engeln een individuele actie met een dito schot: 0-2. “A la Arjen Robben”, jubelde Ten Bosch.

Het zat de Bovenkerkers mee bij United/DAVO, nadat Patrick Engelmoer vroeg in de wedstrijd zelfs een strafschop mistte. De thuisploeg was in de tweede helft aan het drukken en een openingstreffer van de Haarlemmers hing in de lucht, totdat Rust en Engeln de wedstrijd volledig deden kantelen om de eerste periodetitel te pakken. RODA’23 profiteerde bovendien van het puntverlies van Schoten en verstevigde de koppositie.

Dat er de komende weken met Sporting Martinus, ZSGOWMS, De Kenenmers en SDZ achter elkaar een zwaar programma te wachten staat om de koppositie te verdedigen, zegt Ten Bosch niets. Hij blijft op z’n Amsterdams nuchter. “Volgens mij staan zij juist achter ons. Als wij de nul kunnen houden, kunnen wij echt van iedereen winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.