RODA’23 poetst in tweede helft ruime achterstand tegen Ouderkerk weg

Met veel moeite heeft RODA’23 zich naast Ouderkerk geknokt. De nummer twee van de zondag derde klasse C keek op eigen veld na veertig minuten tegen een verrassende 0-3 achterstand aan, maar sleepte er na rust alsnog een punt uit in de streekderby: 3-3.

Ouderkerk wist in de eerste helft optimaal gebruik te maken van de wind in de rug. Al vroeg in de wedstrijd opende de ploeg van Lex van der Horst de score via Remy van Luyn. RODA’23 nam vervolgens iets meer het initiatief, maar zag de gasten na een halfuur de voorsprong verdubbelen. Een fraaie crosspass kwam terecht bij rechtsbuiten Mitchel Melissen, die ruimte maakte voor een schot en doelman Daan Stevens met een harde knal in de verre hoek kansloos liet: 0-2.

RODA’23 stond machteloos tegen de Ouderkerkers, die aan het einde van de eerste helft uitliepen naar 0-3. Een vrije trap kwam terecht bij Desley Douglas, die het laatste zetje gaf. Op slag van rust lukte het de thuisploeg eindelijk om iets terug te doen en de achterstand een beetje draaglijker te maken. Romello Austin werd door Martijn Guitink de diepte ingestuurd in hij schoof de bal langs Ouderkerk-sluitpost Jarno de Jonge.

Na de rust was het vrij duidelijk dat de thuisploeg moest aanzetten om geen averij op te lopen in de titelstrijd. De ploeg van Cor ten Bosch was echter aanvallend onmachtig en wist amper een kans te creëeren. Een schot van Tim Plemper spatte na ruim een uur spelen op de paal uiteen. Vlak daarna viel de aansluitingstreffer wel. Invaller Melvin Joling stelde diezelfde Plemper in staat om de 2-3 te maken.

Een aanvalsoffensief van RODA’23 leverde een kwartier voor tijd zelfs een gelijkmaker op. Tim Engeln bracht een hoekschop voor het doel en Guitink was het meest attent: 3-3. Vervolgens was Ouderkerk nog dicht bij een nieuwe voorsprong, alleen stond de paal dit in de weg.

Door de puntendeling moet RODA’23 een kleine pas op de plaats maken in de titelstrijd. De Bovenkerkers hebben nu een achterstand van vier punten op koploper SDZ. Ouderkerk staat veilig in de middenmoot op een achtste plaats. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.