RODA’23 raakt topschutter Tim Plemper kwijt aan Ajax

Tim Plemper is voor zijn uitstekende seizoen in het shirt van RODA’23 beloond met een overgang naar zaterdag Hoofdklasser Ajax. De spits maakt indruk bij de Bovenkerkers en heeft 24 keer gescoord voor de nummer twee van de zondag derde klasse C.

Twee weken geleden werd zijn vader benaderd met de vraag of Plemper interesse zou hebben in een overstap. Direct de volgende dag zocht de aanvaller zelf contact met Ajax. “Ik had sowieso interesse in iets nieuws, om een stap omhoog te maken. Woensdag heb ik een goed gesprek gehad met Jan Fleijsman (teammanager, red.). Het is een eer om voor Ajax gevraagd te worden, ondanks dat het de amateurs is. Ik denk dat dit voor mij een hele mooie stap is.”

Plemper wilde, voordat hij zijn ja-woord zou geven, wel duidelijkheid van de clubleiding. Die ziet in de 22-jarige spits een A-selectie waardige speler. “Ik heb aangegeven voor het eerste elftal te willen gaan. Natuurlijk is het een hele grote stap naar de Hoofdklasse. In de derde klasse doe ik het leuk, maar dat biedt geen garanties voor Ajax.”

Voordat hij richting de nummer drie van de Hoofdklasse B vertrekt, wil Plemper zijn periode eerst goed afsluiten in Bovenkerk. De teller van de goalgetter staat momenteel op 24 treffers. “Dat is een mooi aantal. Natuurlijk zou het leuk zijn om de dertig te halen, maar dat is geen speciaal doel. Het enige doel is om kampioen te worden. Dat is RODA’23 in tijden niet gelukt. Het is knap wat we nu al gepresteerd hebben. Periode gewonnen, momenteel op twee punten van SDZ. Als je zo dichtbij bent, wil je er ook vol voor gaan.”

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)