Roda zet VVZA aan de kant: 0-4

RODA’23 rekent af met VVZA

RODA’23 heeft zich zondagmiddag door een overtuigende zege op VVZA nog steviger genesteld in de subtop van de zondag tweede klasse. De Amstelveners wonnen met 0-4, mede dankzij twee goals van aanvaller Milan Egberts.

RODA bracht veel energie in de wedstrijd. “Iedereen had er ongelooflijk veel zin in”, aldus een zeer tevreden Bnar Toofeek. In de openingsfase had RODA het betere van het spel. Dat leidde ook tot kansen. Die dreiging van Amstelveense zijde stopte niet, ook niet nadat VVZA een tijdelijk antwoord had gevonden op het aanvalsspel van RODA.

Het was Egberts die de 0-1 scoorde. Na rust werd dat recept nog een keer uit de kast gehaald. Egberts was verantwoordelijk voor de eindstand van 0-4. Tussendoor wisten Douwe Leenders (0-2) en Quint Piris (0-3) voor doelpunten te zorgen voor het team van trainer Toofeek.

RODA doet door de zege heel goede zaken in de (sub)top van de tweede klasse. Het zag vrijwel alle concurrenten punten verspelen en staat zelf op de vierde plaats met negenentwintig punten. Het gat met ZSGO/WMS bedraagt nog maar vier punten en neemt een kleine voorsprong op Hooglanderveen (winnaar tweede periode) en Sporting’70.

Goede zaken dus, voor RODA. “Dat is een understatement”, lacht RODA-coach Toofeek. “En dan doen we straks ook weer mee in de derde periode. Alles is aanwezig om er iets moois van te maken de komende maanden. Vandaag waren er veel mutaties. Er ontbraken nogal wat spelers. Dan is het goed om te zien dat deze jongens er stonden. Dat geeft onze kracht aan. De jongens die er niet bij konden zijn, zijn heel goed vervangen en dat smaakt naar meer wat mij betreft. We moeten elke week keuzes maken, en wat ik vandaag heb gezien stemt me meer dan tevreden”.

Archief-foto: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)