RODA’23 schudt Bloemendaal in laatste kwartier van zich af

Een kwartier voor tijd leek het erop dat zondag derdeklasser RODA’23 tegen Bloemendaal averij zou oplopen in de jacht op koploper SDZ. Met een 2-2 gelijke stand op het scorebord zette de ploeg van Cor ten Bosch even aan en hadden de Bovenkerkers in een mum van tijd een 5-2 voorsprong te pakken, die zij uiteindelijk niet meer uit handen gaven.

Eenvoudig was het niet tegen de subtopper. Hoewel RODA’23 in de eerste helft een overwicht had, werden er nauwelijks grote kansen gecreëerd. Thimo de Jager was dicht bij de openingstreffer, alleen ging zijn schot over het doel. Halverwege de eerste helft strafte Bloemendaal balverlies van de thuisploeg af. Een vlugge tegenaanval werd door Joost van de Boogaard gepromoveerd tot doelpunt: 0-1.

In de veertigste minuut kwamen de Bovenkerkers op gelijke hoogte. Een halve voorzet/half schot werd goed op waarde geschat door De Jager, die nu wel trefzeker was: 1-1. De vleugelaanvaller had de smaak te pakken, want na tien minuten in de tweede helft kreeg hij een strafschop nadat hij binnen de zestienmeter werd aangetikt. Vanaf elf meter maakte Martijn Guitink geen fout: 2-1.

De achterstand bracht Bloemendaal niet van slag, want de gasten kwamen goed terug. Nadat doelman Daan Stevens tot twee keer toe en het zijnet een gelijkmaker in de weg zaten, slaagde Van de Boogaard er een kwartier voor tijd alsnog in om de 2-2 te maken.

Nog geen vijf minuten later stond het tot ieders verbazing opeens 5-2. Eerst profiteerde topschutter Tim Plemper optimaal van een gigantische fout in de verdediging van de gasten, direct daarna tikte Guitink een voorzet van invaller Niels Vahlkamp binnen voor de 4-2 en diezelfde Guitink was de aangever op Plemper voor de vijfde Bovenkerkse treffer.

RODA’23 blijft op deze manier tweede staan, vijf punten achter koploper SDZ. Volgende week gaat de ploeg van Cor ten Bosch op bezoek bij nummer drie Sporting Martinus. Op Sportpark Overburg kan revanche worden genomen op het drama van twee jaar geleden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)