Home / Algemeen / RODA’23 schuift jonge Bnar Toofeek door als nieuwe hoofdtrainer

RODA’23 schuift jonge Bnar Toofeek door als nieuwe hoofdtrainer

RODA’23 staat vanaf komende zomer onder leiding van Bnar Toofeek. De 29-jarige oefenmeester volgt bij de zondag derdeklasser de vertrekkende Cor ten Bosch (JOS/Watergraafsmeer) op. Momenteel is Toofeek trainer van de Onder-19.

“Ik ben hartstikke blij dat ik deze kans krijg. Ik wist dat de club lef moest tonen wanneer ze voor mij zouden kiezen, om te laten zien dat ze anders durven te denken en daar kan ik alleen maar trots op zijn”, zegt Toofeek. “Er is bovendien een klik met de spelersgroep. Veel jongens heb ik in de jeugd nog getraind en zij wilden graag weer met mij werken.”

Zijn loopbaan als voetballer leidde Toofeek langs Amstelveen Heemraad, de amateurs van Ajax, RODA’23, Pancratius, VVC en RODA’23. Als trainer begon hij in 2009 bij de Bovenkerkers. Na een uitstapje naar DCG (2013-2016) keerde Toofeek anderhalf jaar geleden terug bij de club om de A1 (Onder-19) te trainen. Daarmee werd hij vorig seizoen kampioen in de vierde divisie en won de districtsbeker.

“Het bestuur en Technische commissie van RODA ’23 denken dat de nog jonge Bnar past bij de ook zeer jeugdige A-selectie. Met veel van de spelers die Bnar volgend jaar onder zijn hoede zal hebben heeft hij in het verleden reeds mogen werken en dat heeft veel mooie resultaten opgeleverd”, luidt de verklaring van de club.

Momenteel staat RODA’23 op de tweede plaats in de zondag derde klasse C. Afhankelijk van het eindverloop kan de nieuwe oefenmeester pas zijn doelen bepalen. Toofeek: “Wij willen zo snel mogelijk de tweede klasse in. Dat is het doel. Er staat een gemotiveerde spelersgroep die heel graag wil en waar genoeg talent rondloopt. Die willen we echt bij elkaar houden. Als dat lukt, staat er een groep die op termijn ook de eerste klasse in kan gaan. Ik denk dat een club als RODA’23 daar ook thuishoort.”

Foto: RODA’23