RODA’23 stelt tegen Nieuw Utrecht vijfde plek veilig

Promovendus RODA’23 heeft zich verzekerd van in ieder geval de vijfde plek in de zondag tweede klasse B. Door een 5-3 overwinning op Nieuw Utrecht kan de ploeg van Bnar Toofeek alleen op basis van het doelsaldo nog worden voorbij gestreefd.

In de eerste helft legden de Bovenkerkers, die in het Paasweekend de laatste kansen op een mogelijk nacompetitieticket vergooiden, de basis voor de overwinning. Rinaigel Ogenio en Martijn Guitink hielpen de thuisploeg aan een 2-0 voorsprong. Nog voor de rust deed Serdar Akkanat iets terug namens Nieuw Utrecht, waardoor de wedstrijd nog niet gespeeld was.

Ook een tweede treffer van Ogenio (3-1) was niet de vroegtijdige beslissing. Een gezapig RODA’23 nam gas terug en zag de bezoekers door twee treffers vlak achter elkaar de achterstand wegpoetsen. Omür Aslan en Yessin Alou zorgden ervoor dat de spanning weer helemaal terug was. Verder kwamen de Utrechters niet, omdat RODA’23 net op tijd orde op zaken stelde. Treffers van clubtopscorer Quint Piris en Guitink leverden uiteindelijk een 5-3 overwinning op.

Niet alleen is de vijfde plek veiliggesteld, er zit zelfs meer in het vat voor de Bovenkerkers. De achterstand op SO Soest bedraagt nog maar twee punten – met twee duels te gaan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.