RODA’23 voor rust al klaar met Ouderkerk

RODA’23 blijft goed in het spoor van koploper SDZ. De ploeg van Cor ten Bosch klom door een 0-2 overwinning op bezoek bij Ouderkerk naar de tweede plaats in de derde klasse C. De eindstand was halverwege al bereikt in de streekderby.

Hoogstaand was het allemaal niet. Vooral in de tweede helft zakte het niveau in de wedstrijd ver terug, omdat RODA’22 het wel prima vond met een 0-2 voorsprong en Ouderkerk niet bij machte was om terug in het duel te komen. De Bovenkerkers kwamen goed uit de startblokken toen Romello Austin na acht minuten aan een solo begon, door het strafschopgebied dartelde en Ouderkerk-doelman René de Jong kansloos liet: 0-1.

Namens de thuisploeg was Wouter Roosjen dicht bij de gelijkmaker, alleen vond hij doelman Daan Stevens op zijn weg. Met een halfuur op de klok vergrootte RODA’23, met wat geluk, de voorsprong. Centrale verdediger Max Versteeg dook op aan de rechterkant en zijn voorzet waaide over De Jong in het doel: 0-2. Nog geen minuut later had Ouderkerk-spits Sander Couperus de 1-2 op zijn schoen, maar miste oog-in-oog met Stevens.

Na de rust wilde Ouderkerk de jacht op de aansluitingstreffer hervatten, speelde met genoeg inzet en passie, maar liet teveel steken vallen in de passing en coaching. RODA’23 behield de controle over de wedstrijd en had de drie punten allang in de tas zitten. De Bovenkerkers herpakten zich hiermee goed van de geflatteerde 4-1 nederlaag tegen Schoten, terwijl Ouderkerk de overwinning op VVH/Velserbroek niet door kon trekken naar deze streekderby. De ploeg van Lex van der Horst staat met slechts drie punten uit de eerste vier wedstrijden op de voorlaatste plaats.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Met dank aan Herman van Luyn
Archieffoto: Koos van der Leest (Romello Austin)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)