RODA'23 wint van DCG

RODA’23 wint streekderby van DCG

RODA’23 heeft de streekderby van DCG gewonnen. Op Sportpark Ookmeer werd het – na een ruststand van 0-1 – uiteindelijk 1-2 voor de Rodianen. In de dertiende minuut was het Milan Egberts die de 0-1 scoorde na een fantastische aanval. In de tweede helft zette invaller Quint Piris zijn team op een 1-2 voorsprong die niet meer uit handen gegeven werd. DCG wist in de tweede helft wel één keer te scoren, maar dat bleek onvoldoende voor een goed resultaat.

“DCG ken ik goed, ik ben daar jeugdtrainer geweest”, opent winnend coach Bnar Toofeek. “Het was tijd voor revanche, omdat we teleurstellend presteerde in de eerste ontmoeting in Amstelveen. We zijn de hele week bezig geweest met dit duel. Iedereen ging met een gevoel naar deze wedstrijd toe. We komen in de dertiende minuut – na een fantastische aanval uit het boekje – op een 0-1 voorsprong. Tot aan de achterlijn werd er gecombineerd. Bart van den Boogaart legt de bal perfect neer voor Thomas Stijnhart – tweede keer in de basis dit seizoen – en Milan Egberts tikt binnen. Dat hadden we ook echt even nodig na wat mindere weken, een voorsprong. Een opsteker. Dat tankt vertrouwen. We bleven van achteruit voetballen, dat deden we heel sterk”.

Stijnhart startte in de basis

DCG ging niet bij de pakken neerzitten en kwam sterk terug in de wedstrijd. Tot heel veel gevaar leidde het nog niet. DCG presteert wat wisselend dit seizoen. Vorige week bond het ZSGOWMS nog aan de zegekar, zondagmiddag had het meer moeite met RODA. DCG staat bekend als een hecht collectief. De ploeg van trainer Ibrahim el Mahdioui kan het iedere tegenstander vreselijk lastig maken en beschikken over genoeg (individuele) kwaliteit om zelf tot een goede wedstrijd te komen.

De omstandigheden in de tweede helft waren omgekeerd, waarin DCG met een lange bal en de wind mee de gelijk maker wilde forceren. Het werd daardoor ook wat rommeliger. Met het ‘pompen of verzuipen’ devies ontstonden er hachelijke momenten voor het doel van Lars van Oerle. Uit een spelhervatting wist DCG langszij te komen; het leek een ongevaarlijke situatie maar uit een afgeslagen cornerbal sprak niet iedereen bij RODA dezelfde voetbaltaal. Waar de helft vooruit liep, bleef de andere helft staan of stapte terug. En laat nu juist in die zone de bal terechtkomen. En slordig jeugdmoment aan RODA zijde, waar Ayoub el Boubsi namens DCG van mocht profiteren: 1-1.

Vanaf dat moment kon de wedstrijd twee kanten op. DCG ging vol voor de aanval en kreeg een paar prachtige kansen. Het was van beide kanten niet goed, onzorgvuldig maar wel heel spannend. RODA hanteerde wat vaker de lange bal, DCG zette goed druk. Beide teams speelden voor de overwinning en van daar uit ontstonden kansen over en weer. Tofeek had de gelukkigste hand in de wissels: Miquel van Duin en Quint Piris werden gebracht en was het RODA dat uiteindelijk aan het laatste eind trok. Quint Piris pakte direct de hoofdrol. De drieëntwintigjarige spits kreeg tien minuten voor het eindsignaal de bal op een presenteerblaadje, na goed druk zetten op het verdedigende centrum van DCG. Daardoor ontstond er een situatie waarin een ongelukkige glijpartij debet was aan het vervolg van de aanval en van Duin met een goede kapbeweging vervolgens Piris in staat stelde de 1-2 te maken.

Voor het publiek was het zondagmiddag uiteindelijk een vermakelijk duel om te bekijken. Er heerste onderling veel respect naar elkaar, terwijl bij beide teams het competitieve uit de oren spuit.

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)