RODA - TRAP - FEEST

RODA’23 wint van ROAC maar eindigt seizoen zonder tastbare prijs

Voor RODA’23 lijkt het seizoen te eindigen zonder ‘zilverwerk’. RODA wist tot nu toe 47 punten te halen, een puike prestatie. Ook ROAC moest aan de dadendrang van de Rodianen geloven en dropen met 3-1 af. Na de eliminatie van RODA door Martinus eind april moest de ploeg van Bnar Toofeek hopen op misstappen van de concurrentie. Die kans lijkt na vandaag geslonken tot een kans van 0,1 en dat betekent (opnieuw) een voetbaljaar zonder tastbare prijs.

Toofeek beruste in het lot. ,,De sfeer is goed binnen het team. Iedereen wil er wel voor gaan, met die instelling hebben we ons herstelt van de laatste nederlaag. We eindigen dit seizoen waarschijnlijk boven 50 punten, daar zijn we als club enorm trots op. Dat is ons nog niet gebeurd. We spelen al met al een sterk seizoen, maar hebben niks. Iedereen die er toe doet voor ons wint dit weekend, dan gaat de hoop zienderogen verloren. We staan op een geweldige vierde plaats met plek drie in het zicht. Het geeft een dubbel gevoel. De nummers vijf en zeven pakken periode twee en drie zoals het er nu naar uit ziet. Martinus had de eerste en SCPB wordt kampioen. Dan blijven ZSGOWMS en wij als twee top vier teams met lege handen. Zuur, maar dat was het gevreesde scenario”.

Tegen ROAC had RODA weinig te vrezen en verdedigend nauwelijks iets weggegeven. De Bovenkerkers boekten een zakelijke overwinning. Na een eigen doelpunt gooide de Rodianen de schroom helemaal van zich af. Toofeek: “ROAC heeft het ons soms wat moeilijk gemaakt, vooral met uitbraken en snelle counters. Het was voor hen op een gegeven moment pompen of verzuipen. Dat wij op 0-1 achter komen door een eigen doelpunt dat per ongeluk over doelman van Oerle werd gekopt, zegt eigenlijk genoeg. Het was lange ballen en gokken dat de bal een keer goed valt”.

RODA

RODA herpakte zichzelf en vermaakte het publiek met bij vlagen goed voetbal en drie mooie doelpunten. Veel kansen werden gecreëerd, vooral na het tegendoelpunt. RODA werd wakker geschud en trok ten aanval. “We werden creatief”, zag Toofeek. Ilias Ahamout maakte met een individuele actie de 1-1. Een zaalvoetbalachtige actie waarin hij zijn directe tegenstander twee keer wist uit te kappen en in de korte hoek raak schoot.

RODA

De 2-1 voorsprong voor RODA van Milan Egberts was een aanval over vele schijven. De steekbal van Bart van den Boogaard op Egberts was van grote schoonheid. Voor rust wist RODA nog voldoende kansen te creëren, maar meer gescoord werd er niet. Het was invaller Jeremy Giltay die het duel na de rustpauze in het slot gooide met de 3-1 en tegelijk een mooie beloning voor de teamspeler die zonder zeuren of klagen plaatsneemt op de bank. Een mooi moment voor de speler en zijn team. De winst was binnen gehaald, maar een echte prijs komt er niet dit seizoen in Bovenkerk. En dat is best even een bittere pil.

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)