Home / Algemeen / RODA’23 zegeviert over VVZA
Zege voor RODA'23

RODA’23 zegeviert over VVZA

RODA ’23 heeft een regelmatige zege behaald tegen de ‘Zeehelden’ uit Amersfoort. Op de 4-2 einduitslag viel niets af te dingen, al was het af en toe wel billenknijpen op de bank voor coach Bnar Toofeek en zijn staf.

VVZA bleek voor RODA een lastige opponent en zeker geen gemakkelijke horde. De stand op de ranglijst bedriegt want met een heel sterke aanval, goede slimme looplijnen had RODA het bij vlagen erg lastig. De fysiek sterke spits van VVZA was lastig te verdedigen. Een sterk aanspeelpunt, een kapstok zogezegd. Doorkoppend en verlengend als het moest, wegdraaien als het kan.

Verdedigend is het een heel ander verhaal bij de Amersfoorters…..

Milan Egberts, als middenvelder in de spits geposteerd bij afwezigheid van de geschorste Quint Piris, deed het zeer naar behoren vandaag in de aanval. Hij bezorgde RODA een 1-0 voorsprong: Egberts bleef sterk aan de bal en schoot de bal hard langs VVZA keeper Prins. RODA bleef vervolgens ook de betere ploeg. Er werden kansen gecreëerd, maar niet tot doelpunten verzilverd. Dat RODA niet met een 3-0 voorsprong ging rusten, mocht best als opmerkelijk gezien worden.

De vroege 2-0 van RODA door Orlando van Wort (direct na de rust), afgelopen zomer teruggekeerd van een avontuur uit Cyprus en Griekenland, betekende echter niet dat de Amstelveners een makkelijkere zondagmiddag tegemoet gingen. Een stief kwartier later lag de aansluitingstreffer namelijk in het doel. RODA had slordig balverlies en vergeet vervolgens druk op de bal te zetten in het verdedigen op eigen helft. Aanvaller Maik van Elst van VVZA kon te eenvoudig worden aangespeeld. Het onderkomende middenveld kon makkelijk aansluiten en afdrukken: 2-1.

Een half uurtje voor tijd viel Thomas Steinhart in en dat bleek een gouden greep. Steinhart heeft wel eens betere duels gespeeld, maar bleek dodelijk effectief voor RODA. Het was Steinhart die zowel de 3-1 als de 4-2 wist te scoren. Beide keren was er een aanval over meerdere schijven nodig om de bal over de doellijn te krijgen.

Bij de 3-1 werd de bal via Orlando van Wort op links gespeeld, waar de ingevallen Miquel van Duin stond geposteerd. En door hem op juiste waarde geschat. Van Duin zette met gevoel de bal voor, die Steinhart slechts hoefde in te tikken op de doellijn. De 4-2 viel vrijwel gelijk met het allerlaatste fluitsignaal van scheidsrechter Degirmenci. De opzet kwam vanaf de middenlijn, Steinhart werd diep gestuurd en door zijn loopactie – met het nodige gogme – werd het geen buitenspel. Met de koelheid van een echte nummer 9 schuift Steinhart de bal feilloos onder de VVZA keeper door.

Scoren en winnen tegelijk.

Tussen de 3-1 en de 4-2 werd het overigens nog spannend genoeg, want VVZA wist nog knap de 3-2 te scoren. RODA werd iets te comfortabel in het voetballen. Het tekent ook de jeugdigheid van de ploeg. Het was geklungel in de marge. Een mooi doelpunt van VVZA, maar dat zorgde wel voor enkele hachelijke in de laatste fase momenten rondom het doel van RODA keeper Bungener.

RODA wint verdient en mag zich opmaken voor enkele derby’s de komende maand.

Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het programma voor de komende weken in de zondag 2e klasse B

Verslag: Harold van Ineveld

Foto’s: Koos van der Leest

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)