RODA'23 verslaat DIOS

RODA’23 zet DIOS in matig duel zonder pardon opzij

RODA’23 blijft op koers in de strijd om de bovenste plaatsen. Op bezoek in Nieuw-Vennep werd DIOS in een matig duel, waarin arbiter Koene veruit de beste man van het veld was, met 0-5 verslagen. Het was voor de Bovenkerkers de derde zege op rij. In 2023 verloor RODA alleen van ZSGOWMS.

Arbiter Koene
Scheidsrechter Juroen Koene floot een goede wedstrijd

RODA en DIOS troffen elkaar al een keer in de competitie dit seizoen. In Bovenkerk won RODA met 6-0, zondag was RODA met bijna dezelfde cijfers het sterkst op Sportpark Jan Schrama. Dit keer begonnen beide ploegen moeizaam aan het duel en bleven vooral afwachtend. Beetje bij beetje wist RODA echter de regie naar zich toe te trekken en toch behoorlijk wat kansen te creëren. Het liet DIOS te vaak naar zich toe komen en met wat vrije trappen kon de thuisploeg zelfs gevaarlijk worden. Het spel van de Bovenkerkers was slordig. Via een gelukkig doelpunt kwam RODA door Quint Piris op een 0-1 voorsprong.

roda

Trainer-coach Toofeek zag met lede ogen aan dat zijn ploeg niet goed voor de dag kwam: ,,In de rust is er stevig gesproken. Piris schiet ons goed op voorsprong, waar het nodige geluk bij kwam kijken. De bal werd wel knap onder de keeper geschoten in de korte hoek. DIOS is een matig team dat wij stuk kunnen spelen. Dan moeten de dominante handelingen aan de bal een stuk beter”, hield de verder ingetogen Toofeek zijn manschappen voor.

Kritische blik vanaf de bank

Een schot van Samir el Moussaoui, speler uit het tweede elftal, ging strak langs de keeper in de korte hoek (0-2) na de rustpauze. En puntgave assist van Milan Egberts stelde de invaller in staat om RODA over een dood punt heen te helpen en de spanning er vanaf te halen. DIOS noteerde aan de andere kant een schot dat via de hand van Lars van Oele op de lat eindigde.

De tweede helft hebben we meer ons eigen niveau gehaald en dat stemt tevreden

Een knappe actie van Abdellah Attalj, hij soleerde langs vier opponenten, leverde een 0-3 voorsprong op. Met links krulde hij de bal onderkant lat in het vijandige doel. Ook de 0-4 van Illas Ahamout was een doelpunt om in te lijsten. Strak in de kruising, geplaatst met de binnenkant van de voet. Het publiek genoot van deze schoonheden. Quint Piris had het laatste woord in de tweede helft, zijn doelpunt zorgde voor een schitterend toetje en een 0-5 eindstand.

RODA

Toofeek concludeerde een aantal zaken na afloop: ,,We speelden een moeizame eerste helft, waarin we DIOS teveel lieten komen en zelf te weinig initiatief namen. We hebben zondagmiddag veel kansen gecreëerd, maar te weinig gescoord. Eerlijk is eerlijk, de doelman van DIOS (Koen de Hartog, red.) speelde een geweldige wedstrijd en hield er nog veel uit. De tweede helft hebben we meer ons eigen niveau gehaald en dat stemt tevreden.”

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B