Roda’46 bezorgt AFC (zaterdag) derde nederlaag op rij

Door een derde nederlaag op rij is AFC afgezakt naar het rechterrijtje van de zaterdag eerste klasse A. De Amsterdammers gingen op bezoek bij Roda’46 in de slotfase onderuit, nadat twee keer een voorsprong uit handen werd gegeven: 3-2.

Mauritisio Helstone zocht na afloop naar een verklaring voor de verliespartij. Eerlijk gezegd weet hij zelf ook niet waar het aan lag. “Alles ging best goed. De tweede helft was helemaal voor ons, op zich speelden we een goede wedstrijd. Zij (Roda’46, red.) rammen de bal blind naar voren en scoren zo twee keer uit een counter”, zegt de aanvaller. “In de kleedkamer was het best rustig. Niemand heeft het er nog over gehad.”

Helstone leek zelf in Leusden uit te groeien tot Man of the Match. Na twintig minuten vond hij Jermaine Cikic, die de score opende voor de Amsterdammers. De 0-1 was ook de ruststand; pas in het begin van de tweede helft lukte het Roda’46 om via Freek van Belzen op gelijke hoogte te komen. Deze gelijke stand werd door Helstone weer ongedaan gemaakt. Op aangeven van Thierry van der Kooye bracht hij de bezoekers, met een fraaie lob, voor de tweede keer aan de leiding.

Met een 1-2 voorsprong en nog tien minuten op de klok leek AFC de zege te grijpen. Toch sloeg de thuisploeg in de slotfase toe. Twee tegenaanvallen, afgerond door Jesper van Dalen en Menno Majolee, dompelden de Amsterdammers in rouw. AFC zakt door de nederlaag naar de achtste plek, al hebben ze slechts vijf punten minder dan koplopers ARC en Roda’46. “Het is een aparte competitie. Als je drie keer wint, sta je zo weer in de top-3.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.