Rode kaart Planakis leidt stevige nederlaag FC Weesp in

FC Weesp heeft het lastig in de competitie tot nu toe, na de overstap van zondag naar zaterdag deze zomer. De ploeg verzamelde tot nu toe vier punten en trof zaterdag degradant Zwaluwen ’30. Hoewel het in eerste instantie aardig mee kon doen, ging het uiteindelijk hard onderuit: 1-5. De rode kaart van Weesp-goalie Georgios Planakis vormde daarbij het kantelpunt in de wedstrijd.

De eerste kansjes waren voor de bezoekers uit Hoorn, maar het duurde een klein half uur voordat de eerste goal viel. Van afstand zette Leon Schipper zijn ploeg op 0-1. Vlak daarna werd ook Weesp voor het eerst gevaarlijk. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd tot corner verwerkt. En even later verdween een poging na een corner net langs de verkeerde kant van de paal. Bij rust stond het 0-1 en dus lag de wedstrijd nog volledig open.

Daar kwam zo’n tien minuten na rust verandering in. Jim Nelen werd diep gestuurd, schudde iedereen van zich af en kwam oog in oog met Planakis te staan. De doelman was zijn strafschopgebied uit gekomen, tikte Nelen aan en moest met rood vertrekken. De vrije trap die Zwaluwen kreeg, werd door Jorg Ooievaar naast geschoten, maar het zorgde er wel voor dat het restant van het duel voor de bezoekers een stuk makkelijker verliep.

Met ongeveer een uur op de klok verdubbelde Schipper de voorsprong en daarna liep de score rap op. Nelen zorgde voor de 0-3 en wist even later Jerven Devid te bedienen voor de 0-4. Met nog een minuut of tien te gaan werd het ook 0-5 via Diovaris Balentina. Een paar minuten voor tijd maakte FC Weesp nog de eretreffer, door die was door de statistieken.

Volgende week wacht FC Weesp, dat twaalfde staat, een duel met nummer elf AMVJ. Een belangrijk duel om enigszins aansluiting te behouden met de ploegen daarboven. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)