Home / Algemeen / Rodney Smorenberg ziet Legmeervogels als tussenstap: “Hier heb ik zekerheid”

Rodney Smorenberg ziet Legmeervogels als tussenstap: “Hier heb ik zekerheid”

Met Rodney Smorenberg haalde Florian Wolf een oude bekende naar zondag eersteklasser Legmeervogels. De 21-jarige middenvelder speelde zes jaar in de jeugd van FC Volendam, waar hij afgelopen zomer zelf besloot te vertrekken. Vlak voor de overschrijvingstermijn leek een nieuw profavontuur zijn komst naar Uithoorn te annuleren, alleen hield Smorenberg die boot af. Na dit seizoen wil hij wel de stap maken.

Het was begin juni en Smorenberg had zijn jawoord al gegeven aan Legmeervogels, toen een niet nader genoemde profclub interesse in hem toonde. Zijn profambities zijn nog altijd levend, dus bracht dit hem aan het twijfelen. “Het kwam op het laatste moment pas aan de orde, maar ik had mijn keuze al gemaakt met Florian. Die wilde ik niet opeens veranderen. Dan speel ik liever een jaartje hier om volgend seizoen weer hogerop te gaan of misschien met Legmeervogels in de Hoofdklasse te spelen.”

Met Florian Wolf is de hoofdreden genoemd waardoor Smorenberg voor de Uithoorners heeft gekozen. Bijna elke dag hing de nieuwe hoofdtrainer aan de lijn. De twee kenden elkaar nog van hun gezamenlijke periode bij FC Volendam A1 (2014-16). Zijn invloed was zelfs cruciaal in de keuze voor Legmeervogels, ondanks interesse van derdedivisionisten. “Hij wilde mij heel graag hebben. Florian vroeg telkens of ik mijn keuze al gemaakt had en zei: ‘kom nou lekker hier voetballen.’ Ik heb een mooie tijd gehad met hem bij Volendam. Dit was voor mij een makkelijke keuze.”

Na zes jaar kwam er afgelopen zomer een einde aan zijn periode in de jeugdopleiding van Volendam. De exacte reden waarom het niets is geworden, weet hij zelf niet. Daar blijft Smorenberg naar gissen, ook tijdens het interview. “Ik denk er af en toe nog steeds over na. Ik dacht echt dat het iets zou worden, maar helaas. Ik had geen profcontract, dat wilden ze mij niet geven. Dat was mijn reden om te vertrekken. Ik was ook niet altijd zeker van speelminuten. Op een gegeven moment merk je dat het een rol gaat spelen. Bij Legmeervogels heb ik die zekerheid wel.”

Dit seizoen staat voor Smorenberg in het teken van spelen, presteren en een goede indruk achterlaten. Op die manier verwacht hij in de zomer weer een stap te kunnen maken. Een tussentijds vertrek in de winter sluit hij, ook al komt er een profclub langs, uit. Al blijft Legmeervogels een tussenstap voor hem. “Het is voor mij wel duidelijk dat ik volgend seizoen weer een stap omhoog ga maken. Veel spelen, doelpunten maken, assists geven en dan komt de rest vanzelf wel. En promoveren. Met dit team moet dat goed komen. Het maakt mij niet uit hoe, zolang het maar gebeurt.”

Foto Ronald Bakker

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)