Rommelig OSV – Arsenal kent geen winnaar

Wisselvallig klimaat zaterdag op Sportpark Oostzanerwerf. Op het ene moment scheen de zon heerlijk, terwijl enkele tellen later er een gure wind over het veld ging. Dat wisselvallige kon ook worden gezegd over de wedstrijd. Het spel lag veel stil en Arsenal gaf een 0-2 voorsprong uit handen, want het werd 2-2 in Tuindorp Oostzaan.

Bij de rust stond de de brilstand nog op het wedstrijdformulier. Beide ploegen zochten de aanval, maar de verdedigingslinies deden hun werk. De bezoekers hadden in het begin van de wedstrijd wel het optische overwicht. Arsenal kreeg twee mogelijkheden uit standaardsituaties. Junior Toretta zijn vrije trap dwarrelde naar de hoek, maar OSV-goalie Mitchel Vincken kon de inzet keren. Dezelfde keeper was daarna belangrijk toen aanvoerder Jan Roeters uit een hoekschop de bal probeerde binnen te werken. Scheidsrechter Van Grevenbroek moest meermaals het spel stilleggen omdat er kleine overtredingen werden gemaakt of omdat er bijvoorbeeld iemand buitenspel stond. Hierdoor bleef het wedstrijdbeeld rommelig.

In de laatste minuten voor rust volgende twee kansen elkaar in rap tempo op. OSV-aanvaller Zino Hartgers werd bediend en haalde uit. Zijn schot werd gepareerd met de voet door Maringho Kortlevers, de keeper van Arsenal. Aan de andere kant schoot Kiet Versluys de gasten bijna op voorsprong. Uit de draai nam hij het doel van OSV onder vuur, maar zijn schot raakte de paal.

De bezoekers kwamen in de tweede helft op voorsprong, maar het was een gelukstreffer. Een voorzet wilde OSV-aanvoerder Tim Kuiper wegkoppen. Echter was zijn timing niet juist, waardoor de bal met een boog achter zijn eigen keeper kwam: 0-1. Arsenal drukte na de openingstreffer door en maakte het de thuisploeg lastig. Een voorzet vanaf de linkerkant van Souhail Aanzi kwam ver bij de tweede paal terecht. Omar Boukhari raakte de bal uitstekend en zijn inzet was onhoudbaar voor Vincken: 0-2. Arsenal dacht de wedstrijd over de streep te hebben getrokken, maar OSV gaf zich niet gewonnen. De mannen van trainer Maurice Renger rechtten de rug en kwamen op een 1-2. Invaller Bruce Carstens schoot, geheel vrijstaand, de aansluitingstreffer tegen de touwen. Het geloof op een resultaat bij OSV kwam terug en de aanval werd meer op gezocht. Een kwartier voor tijd maakte Raphael Fraser de gelijkmaker.

De wedstrijd lag dus helemaal weer open en de thuisploeg nam steeds meer risico. Dit gaf Arsenal ook de ruimte om gevaarlijk door te breken. Een open duel, waar echter wel de kleine overtredingen de boventoon voerden. De gasten moesten nog een tegenslag verwerken. Doelpuntenmaker Boekhari kreeg zijn tweede gele kaart nadat hij te laat kwam in een duel. Hierdoor kreeg OSV een overtal en werd er meermaals de aanval opgezocht, terwijl Arsenal het in de omschakeling bleef proberen. Geen van beide ploegen wist het net nog te doen bollen, waardoor ze allebei een punt aan het totaal kunnen toevoegen.

OSV speelt op zaterdag 28 oktober pas de volgende wedstrijd, dan wacht een thuiswedstrijd tegen Wartburgia. Arsenal daarentegen speelt tot 28 oktober nog twee wedstrijden. Aankomende dinsdag de bekerwedstrijd tegen VSV, terwijl volgende week zaterdag het inhaalduel met Koninklijke HFC op het programma staat.

Bekijk hier alle foto’s van het duel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)