Ron Gerlof (Sporting Martinus): “Als de derby niet leeft kan je beter stoppen”

Nog nooit verloor Ron Gerlof in competitieverband van RODA’23. Als speler niet en als trainer van Sporting Martinus niet. Die ongeslagen reeks wil Gerlof maar al te graag voortzetten wanneer zijn ploeg komend weekend op bezoek gaat bij de koploper van de zondag derde klasse C.

“Zo’n derby is altijd speciaal, met vuurwerk en geintjes”, vertelt Gerlof. Na al die jaren weet hij wel hoe het eraan toegaat bij wedstrijden tussen RODA’23 en Sporting Martinus. “Voor mij was dat altijd een extra reden om meer te geven in zo een wedstrijd.”

Voor de derby worden er geen speciale voorbereidingen getroffen. “We trainen deze week gewoon volgens het normale schema. De jongens hoeven niet gemotiveerd te worden voor zondag. Je ziet dat ze extra fanatiek zijn. Dat is ook logisch, want dit zijn de mooiste wedstrijden als speler. Er komen rond de achthonderd mensen op af en dan wil je zo’n duel graag winnen. Iedereen komt elkaar ook tegen in het uitgaansleven, dus dan is een overwinning wel lekker. En als deze derby niet leeft, kan je beter stoppen met voetballen.”

In de laatste veertien jaar bleef Sporting Martinus in competitieverband ongeslagen de rivaal uit Bovenkerk. “Het zal een fifty-fifty wedstrijd worden. Wij hebben een hecht team dat goed in elkaar valt. Bij beide ploegen lopen goede spelers die zo’n wedstrijd kunnen beslissen. Een derby brengt extra druk met zich mee, dus het kan zondag alle kanten opgaan.”

Verslag: Roy Baltus
Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)