Ron Gerlof (Sporting Martinus) vindt in Waterwijk nieuwe club

Ron Gerlof gaat vanaf komende zomer aan de slag in zijn woonplaats Almere. De huidig trainer van Sporting Martinus staat volgend seizoen aan het roer bij zaterdag derdeklasser Waterwijk, waar hij de vertrekkende Ed Otten opvolgt.

De oefenmeester, die in gesprek was met meerdere clubs, paste precies in de profielschets van de koploper van de derde klasse C. “Waterwijk wilde een trainer die geen binding heeft met het Almeerse voetbal. Ik woon al een tijd in Almere, maar ben alleen werkzaam geweest in Amsterdam en Amstelveen. De clubs ken ik hier wel, omdat ik lang rondloop in het amateurvoetbal, maar ik heb geen achtergronden met spelers. Ik stap fris binnen.”

Gerlof kondigde in december aan na vier jaar afscheid te zullen nemen van Sporting Martinus. In Almere treft hij enorm grote club (1700 leden) aan. “In het gesprek heeft de club aangegeven dat de focus op de Zaterdag 1 ligt. De jeugdopleiding is van een hoog niveau en het doel is om de jeugd door te laten stromen. De club wil dat de jeugd behouden blijft en niet vertrekt naar andere clubs, dus zal ik de spelers bij het eerste moeten gaan betrekken. Bij Sporting Martinus is dat aardig gelukt. Ik zie het als een mooie nieuwe uitdaging.”

Op termijn wil Gerlof met de Almeerders doorgroeien naar een stabiele eersteklasser. “Als de club dit seizoen promoveert, moeten we een team neerzet dat meekan in de tweede klasse. In combinatie met de jeugd die eraan zit te komen, is het een reëel doel om richting de eerste klasse te gaan. Daar moet je niet één jaar voor uittrekken, maar denk aan een jaar of drie en met een beetje mazzel zelfs sneller.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!