Ron Gerlof verlaat Sporting Martinus na vier jaar

Ron Gerlof is bezig aan zijn laatste maanden als hoofdtrainer van Sporting Martinus. Ondanks dat het bestuur van de zondag derdeklasser graag met hem verder wilde, acht de oefenmeester het beter om na vier seizoenen een nieuw gezicht voor de spelersgroep te zetten.

Een jaar geleden twijfelde Gerlof al over zijn toekomst. Toen trok de wens van de spelersgroep hem over de streep om een vierde jaar eraan te plakken. “Maar ik wist wel dat dit vierde jaar dan ook mijn laatste zou zijn. Aan het begin van dit seizoen heb ik dat besloten. De spelers zijn ook toe aan iets anders. Van de spelersgroep waarmee ik begon, is tachtig tot negentig procent hetzelfde gebleven. Met trainingsvormen en wedstrijdbesprekingen val je in herhaling. Dan weet iedereen het op een gegeven moment wel. Ik ben zelf ook speler geweest.”

In zijn eerste seizoen eindigde Sporting Martinus, daarvoor gedegradeerd uit de derde klasse, op de derde plaats. Een jaar later werden de Amstelveners kampioen. Vorig seizoen bereikte de promovendus met een vierde plek zelfs de nacompetitie voor promotie – waarin DCG te sterk bleek – en momenteel staat Martinus ook vierde in de zondag derde klasse C.

“We hebben het hartstikke goed gedaan en echt iets neergezet door de jeugd de kans te geven. Daar ben ik trots op”, zegt Gerlof. “Martinus blijft mijn club en ik laat een goede basis achter, waar een nieuw en fris gezicht op verder kan bouwen. En ik hoop dat er voor mij een mooie club langskomt, maar wel eentje wat ik echt zie zitten en ook groei mee kan bereiken.”

Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!