Ron Stoffels en Gerrie Breugem

Ron Stoffels en Gerrie Breugem verlengen met een jaar

Het voetbal ligt nog altijd stil, maar er worden op veel plekken wel nieuwe contracten getekend. De Dijk kwam na een goed gesprek tot de conclusie om de contracten van het trainersduo van zaterdag 1 met een jaar te verlengen.

Door in de beker en competitie goede resultaten te halen, waren er veel positieve gezichten op het sportcomplex van De Dijk. Voorzitter Julius Egan liep ook met een grote glimlach rond en was erg tevreden over het team rond zaterdag 1. Dat liet Egan ook duidelijk merken tijdens de gesprekken over een nieuw contract. “De gesprekken gingen erg vlot,” vertellen beide heren.

Stoffels is al wat langer bij de club. Hij was namelijk ook assistent onder Ben Vis en heeft een verleden bij de fusieclub Rood-Wit. “Ik ben in het verleden al heel wat jaren trouw geweest aan de club. Echter had het niet dezelfde naam, maar ik ben erg bekend met de club. Dat maakt het ook alleen maar leuker om te mogen zeggen dat ik heb verlengd,” vertelt Stoffels. Stoffels is al een tijdje onderdeel van de staf van zaterdag 1 en vermaakt zich geweldig samen met Breugem. De twee mannen werken voor het eerst samen, maar kennen elkaar al een hele lange tijd. Kijkend naar de behaalde resultaten en de geluiden van de spelers en bestuursleden kan je zeggen dat zij een goed duo zijn. “Ik kijk ernaar uit om volgend jaar of dit jaar nog aan de slag te mogen. Het is allemaal onzeker. Ook nu Purmersteijn gaat stoppen met de zaterdag, weten wij net als iedereen niet wat ons te wachten staat. Het belangrijkste op dit moment is dat wij de selectie bij elkaar kunnen houden,” aldus Breugem.

De contractverlenging van een jaar is niet opvallend. Breugem verlengt namelijk bijna nooit zijn contract langer dan een jaar. “Heel soms lees je dat andere collega’s voor twee jaar tekenen, maar ik verleng eigenlijk altijd met een jaar. Daarentegen houdt dat niet in dat ik niet super enthousiast ben over de club. Ik heb het geweldig naar mijn zin bij De Dijk. Het behaalde resultaat speelt daar wel een rol in, maar ook de omgang met de spelers en het bestuur is uitstekend.” De hoofdtrainer is daarnaast ook erg blij dat ook Ron Stoffels aanblijft. “Als hij er niet uit was gekomen, dan had ik wel opnieuw moeten nadenken over een eventuele verlenging. Gelukkig was dat niet het geval en kunnen wij samen verder waar wij mee bezig waren.”

Komend seizoen houden zij ook de jeugd van De Dijk weer in de gaten: “Op dit moment hebben wij een Onder 21 die vierde divisie speelt. Een talentvol team en een uitstekend tussenstation om de overstap te maken naar de senioren. Als er spelers zijn die in aanmerking komen voor een eventuele stap naar de senioren, zullen wij daar samen met de trainers van zondag 1 naar kijken. Het is altijd fijn om een goede jeugd te hebben. Hierdoor hoeven wij niet altijd gelijk op de transfermarkt te gaan kijken. Daarnaast is het ook belangrijk voor de club dat de omgeving ziet dat eigen opgeleide leden de kans krijgen,” aldus Stoffels.

Tekst: Auke Kooreman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)