Ron van der Velde blijft langer bij OSV: “We gaan vrolijk verder”

Ron van der Velde staat ook volgend seizoen voor de groep bij OSV. De 58-jarige oefenmeester is momenteel bezig aan zijn eerste jaar in Oostzanerwerf en hoefde niet lang te twijfelen over een langer verblijf bij de nummer elf van de zaterdag tweede klasse A.

“Ik heb het enorm naar mijn zin. We hebben een leuke groep en kunnen behoorlijk voetballen. We gaan vrolijk verder”, zegt Van der Velde. Na afloop van het duel met AMVJ (4-1 nederlaag, red.) maakte hij zijn contractverlenging bekend. “We spelen in een leuke afdeling met genoeg derby’s en iedereen kent elkaar. Wij hebben een ploeg die in de middenmoot kan eindigen, op basis van voetballend vermogen en kwaliteit. Een club als OSV hoort ook jarenlang in deze tweede klasse te spelen.”

Om dat volgend seizoen ook te kunnen bewerkstelligen, zal er iets moeten gebeuren. Volgens Van der Velde is zijn selectie te krap en is vers bloed noodzakelijk. “Als er spelers geblesseerd of geschorst zijn, komen we in de problemen. Alles wat ik uit het tweede elftal kan gebruiken, gebruik ik ook. Daar heb ik mij in het begin ook mee bemoeid, dus ze doen het ook een beetje voor mij. Ik kan het goed vinden met die jongens. Maar daar zit niets onder. Er is geen A1 en een jongen uit de B1 kan niet in de tweede klasse spelen. We moeten dus met deze groep verder groeien en een aantal spelers erbij krijgen.”

De voormalig trainer van onder andere SDZ, DCG en Zeeburgia zal de komende periode zijn netwerk raadplegen om zijn selectie in elke linie te versterken. “Bellen, afspreken. Als ik bel, denken ze altijd dat ik een zak geld meebreng. Die breng ik ook mee, maar niet voor hun”, grinnikt Van der Velde. “Er is gelukkig nog tijd genoeg. De meesten weten hoe ik over voetbal denk, dat is een voordeel. En deze groep zit vol met leuke jongens. Hier heb je best iets te zoeken.”

Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV