Ron van der Velde gaat voor derde seizoen bij OSV

Zaterdag tweedeklasser OSV staat ook volgend seizoen onder leiding van Ron van der Velde. De oefenmeester heeft zijn contract met één jaar verlengd.

Nog voordat het bestuur de laatste plooien van de onderhandelingen heeft glad gestreken – dat gebeurde donderdagavond pas – was Van der Velde alweer bezig met volgend seizoen. Na de negende plek van vorig jaar en de huidige vijfde positie op de ranglijst wil de oefenmeester straks weer een stap zetten. “We gaan gewoon verder op de weg die we zijn ingeslagen. Kijken of deze selectie een beetje kunnen aanvullen, het tweede elftal iets sterker maken, en dan voor de bovenste twee plekken meedoen.”

Dit seizoen is er al een hoop veranderd in de Oostzanerwerf. Een belangrijk aspect is dat de spelers dolgraag onder Van der Velde verder willen. “Dat is een teken van waardering en ze hebben iets voor elkaar over. Er wordt beter gevoetbald en er is meer saamhorigheid. Dat begon in de voorbereiding, gingen we opeens alles winnen.” Inmiddels is OSV nog altijd in de race voor de top-5 – die doelstelling heeft de oefenmeester gesteld – en de club gaat aan kop in de derde periode.

Het belangrijkste is dat OSV geen zorgen meer heeft en volgend seizoen sowieso in de tweede klasse A speelt. “De tweede klasse is één en al amusement. Iedereen kent elkaar, je kan van alle ploegen winnen en het ontloopt elkaar niet zoveel. Elke week kijk je na de wedstrijd op de app en verbaas je je weer”, vervolgt Van der Velde, die voor zijn derde seizoen bij de club gaat. “Zo zijn we weer van de straat af, haha.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV