Ronald Stor (PSZ) velt Kadoelen met vier treffers

Het is Kadoelen in de zaterdag derde klasse A niet gelukt om de eerste overwinning van het seizoen een vervolg te geven tegen PSZ. De Amsterdammers gaven een 3-1 voorsprong uit handen in een duel dat beslist werd door standaardsituaties (4-5), waarbij PSZ-spits Ronald Stor vier keer trefzeker was. In plaats van aanhaken werd het afhaken.

Binnen twee minuten keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan. Een hoekschop werd keurig ingekopt door Erno Vreugdenhil. Direct vanuit de aftrap stelde Kadoelen orde op zaken met de gelijkmaker. Landry Monni werd de diepte ingestuurd, sneed het strafschopgebied in en werd aangetikt door PSZ-verdediger Lars van Vliet. De toegekende strafschop was een koud kunstje voor Mitch van Ankeren: 1-1.

Waar Kadoelen vorige week nog vergat door te drukken, deed het dat nu wel. Vijf minuten later hadden zij de voorsprong te pakken. Een scherpe vrije trap van Robin Hemminga werd door een PSZ’er aangeraakt voor de 2-1. Het ruime halfuur dat nog resteerde in de eerste helft was enorm rommelig. PSZ hanteerde de lange bal en Kadoelen verzuimde te voetballen om op zoek te gaan naar de 3-1.

Deze derde Amsterdamse treffer viel vlak na rust. Opnieuw zorgde een vrije trap, nu door Sander Ebbe genomen, voor zoveel onrust dat PSZ de bal in het eigen doel werkte. Kadoelen ging door deze ruimere voorsprong beter voetballen en PSZ leek het even kwijt. Een communicatiefout in de verdediging van de thuisploeg bracht de gasten uit Zaandam nieuw geloof. Ismael Ait Omar leverde de bal ongelukkig in bij Ronald Stor, die PSZ terug in de wedstrijd bracht: 3-2.

PSZ ging vol door en Kadoelen werd terug gedrongen. Hemminga probeerde een voorzet eruit te halen, maar via zijn blok belandde de bal bij Stor, waardoor hij de 3-3 kon maken. Vijf minuten later was de comeback compleet toen de ervaren spits zijn hattrick kon voltooien. Stor schoot een vrije trap snoeihard in de kruising en doelman Mike Oudshoorn kon de 3-4 niet meer voorkomen. Het kon niet op voor Stor. Hij toonde opnieuw zijn klasse door met een tegendraadse kopbal zijn vierde van de middag te maken: 3-5.

Helemaal overdonderd lukte het Kadoelen pas in de 88ste minuut om de aansluiting te hervinden. In de periode daarvoor zag Van Ankeren een kopbal van de lijn gehaald worden en een fraai schot gepakt worden door doelman Danny Moerenhout. Twee minuten voor tijd werd de aanvaller onderuit gehaald in het strafschopgebied en schoot hij zelf de penalty binnen voor de 4-5. Verder kwamen de Amsterdammers echter niet.

Na vijf wedstrijden staat Kadoelen op een tiende plaats en moet het naar beneden kijken in plaats van naar boven. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s Mitchel Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)