Ronday: “HBOK is mentaal verschrikkelijk slecht”

Bij HBOK neemt de onrust toe na de tegenvallende prestaties in de zaterdag tweede klasse A. Nadat de eerste drie wedstrijden van het seizoen gewonnen werden, volgden maar liefst vijf nederlagen voor de ploeg van Marc Onsia.

De resultaten noopten bestuurslid technische zaken Jaap Ronday een brief naar de spelers te sturen. En die is niet in goede aarde gevallen. In zijn brief, die Het Amsterdamsche  Voetbal in haar bezit heeft, noemt Ronday het team ‘mentaal verschrikkelijk slecht’. Vervolgens volgt er een uiteenzetting van wat er allemaal niet klopt binnen het elftal. De spelergroep krijgt er in harde bewoordingen van langs. Trainer Onsia wordt in de brief buiten schot gehouden.

Foto Hans van Beek | Marc Onsia verloor de laatste vijf wedstrijden met HBOK

Ronday was donderdagavond niet bereikbaar, maar liet ons schriftelijk het volgende weten. “De tegenvallende resultaten zijn volgens mij een combinatie van een onervaren trainer en mentaal zwakke spelergroep. Zeker de spelersgroep heeft nog niet getoond uit het juiste hout te zijn gesneden. Wel als individueel mens, maar niet als daadkrachtig mentaal sterk team. Daar komt bij dat het ook niet mee zit en dat er cruciale spelers voor een langere periode geblesseerd zijn.”

De bewoordingen van Ronday zijn wat milder van toon dan in de aan de spelers gestuurde brief, maar de boodschap is duidelijk. “We hebben deze week trainer en spelers duidelijk gemaakt wat er van ze verwacht wordt en hopen dat er in het spiegeltje gekeken gaat worden. Het hoogst haalbare dit seizoen is denk ik alleen nog een periodetitel en daarvoor zal iedereen voor de volle 100% moeten gaan.”

Het bestuur van HBOK weet van de brief af. “En dat heeft geresulteerd om in overleg te gaan met de trainer en de spelersraad”, zegt voorzitter Rikus de Lange. “Daarin zullen we naar oplossingen gaan zoeken om het speelniveau weer omhoog te krijgen en het plezier terug te vinden. Jaap is een echte HBOK’er pur sang en zijn frustratie is begrijpelijk, maar de insteek is om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.”

HBOK is inmiddels afgezakt naar de negende plaats in de tweede klasse A en heeft al 27 doelpunten tegen gekregen. Zaterdag neemt HBOK het op eigen veld op tegen AMVJ.

Foto boven | Trainer Marc Onsia en bestuurslid technische zaken Jaap Ronday

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)