Rose (Ajax) ziet lichtpunten ondanks oefennederlaag tegen Almere City FC

Derdedivisionist Ajax heeft in de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het seizoen niet kunnen stunten tegen de profs van Almere City FC. De ploeg van Yuri Rose bood goed tegenstand, maar ging uiteindelijk met 3-0 ten onder in Flevoland.

De Amsterdammers hadden slechts twee trainingen met de volledige groep achter de rug. Dan is het moeilijk om al op elkaar ingespeeld te zijn. Toch was Rose redelijk tevreden. “Ik vind dat we best leuke dingen hebben laten zien, zeker waar we op getraind hebben.” De oefenmeester doelde daarmee op de opbouw, waarin Ajax meerdere keren goed onder de druk van de thuisploeg kwam.

Toch namen de Almeerders halverwege de eerste helft de leiding in handen. Radinio Balker tikte een lage voorzet van Nicky van Hilten binnen. Voor Ajax was nieuwkomer Ruben Adney uit een vrije trap dicht bij een treffer. Zijn inzet werd, met wat hulp van de lat, fraai gered door Mike Grim (zoon van oud-Ajacied Fred Grim). Meer kansen kreeg Ajax in de eerste helft niet, omdat het in aanvallend opzicht vaak aan de juiste afstemming ontbrak.

Tijdens de rust wisselde Rose bijna het hele team, waardoor de gemiddelde leeftijd van de spelers op het veld een stuk naar beneden ging. De jongelingen lieten zich ook van hun goede kant zien, maar konden een nederlaag niet meer voorkomen. Nicky van Hilten verdubbelde de Almeerse voorsprong en Stijn Meijer bepaalde de eindstand uiteindelijk op 3-0 in het voordeel van de nummer negen van de eerste divisie afgelopen seizoen.

“Ik heb veel goede dingen gezien. Ook minder goede dingen, maar dat hoort er een beetje bij. Twee trainingen met de complete groep is eigenlijk te weinig voor een oefenwedstrijd tegen een profclub”, zei Rose. “Sommige spelers moeten nog aan elkaars naam wennen. Dat is af en toe lastig, maar daar is de voorbereiding ook voor.”