Rose haalt voormalig pupil Tristan Buis (Jong Almere City) naar Ajax

Tristan Buis moet derdedivisionist Ajax van vers aanvallend bloed gaan voorzien. De negentienjarige spits komt over van de beloften van Almere City en is een bekende van Yuri Rose, onder wie hij in de jeugd van AFC speelde.

“Vorig jaar benaderde Yuri mij al en liet weten dat, wanneer ik weg zou gaan bij Almere City, ik hem altijd een appje kon sturen. Naarmate dit seizoen vorderde, ging ik alvast een beetje mijn kansen inschatten. Ik had niet heel veel speeltijd en dat wilde ik juist wel”, zegt Buis. Bij Ajax mocht hij twee trainingen meedoen en liet een prima indruk achter. “Ik wilde zelf ook even meetrainen om te kijken hoe het niveau was. Dit is een goed niveau om mij verder te ontwikkelen.”

Dit seizoen kwam de spits vooralsnog tot tien invalbeurten in de Tweede Divisie. In Almere was geen toekomstperspectief meer voor de voormalig jeugdspeler van Diemen en AFC. Meerdere clubs toonden interesse, waarbij Ajax het snelst handelde. Buis hoefde zelf ook niet lang te twijfelen. “Alles moest kloppen. Ik woon in Diemen, dus de reistijd is gunstig, we kunnen gebruik maken van alle faciliteiten en ik ken Yuri.” Bij de derdedivisionist gaat Buis ervan uit dat hij meer aan spelen toekomt. “Zeker onder deze trainer. Natuurlijk zal er concurrentie zijn, maar daar word je juist beter van.”

Buis moet in Amsterdam het gat opvullen dat de huidige spits Sonny Pronk (gaat terug naar Hollandia) achterlaat. Hij is na Mitchel Bormann (ODIN’59), Romano de Jonge (OFC) en Moiz da Sila (AFC) de vierde aanwinst voor de Amsterdammers.

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)