Rowin Mol (Purmersteijn) volgt Stefan van Wonderen naar ZOB

In navolging van Stefan van Wonderen doet ook Rowin Mol komende zomer een stap terug van zondag Hoofdklasser Purmersteijn naar tweedeklasser ZOB. Mol heeft wel een ander verhaal: de 24-jarige centrale verdediger wil weer op zaterdag voetballen.

Terwijl Van Wonderen nauwelijks aan spelen toekomt in Purmerend, is Mol een onbetwiste basisspeler. Toch is hij na drie jaar Purmersteijn toe aan iets nieuws. “Ik wilde even iets anders en heel graag weer op zaterdag voetballen. Dan ga je om je heen kijken: waar kan ik heen, wat wil ik nog? Het hoefde van mij niet ver of op het hoogste niveau. Een paar vrienden spelen bij ZOB en daar was het gevoel goed. Ik hoop dat ze naar de eerste klasse gaan. Dat zou top zijn.”

Foto: José Mol

Toch hadden zijn vrienden niet verwacht dat Mol de stap zou maken. In het zaalvoetbalteam van Sandow werd gekscherend geroepen dat hij naar Zuidoostbeemster moest komen. Als grap, dachten ze. “Uiteindelijk waren ze stomverbaasd dat ik toch interesse had”, vervolgt Mol. Het zaterdagelftal van Purmersteijn, waar ploeggenoten Niels Eijkenaar en Robbert Jan Ory naartoe gaan, was ook een optie, “maar dat is nóg een stap lager”.

Dat Van Wonderen dezelfde weg bewandelt, gaf hem een extra zetje in de goede richting. Drie jaar geleden kwamen ze samen aan bij Purmersteijn; Mol afkomstig van Noordwijk en Van Wonderen van ZOB. “Dat is oprecht toeval”, zegt de verdediger gelijk. Ondanks de twee stappen terug heeft hij wel degelijk ambities. “Ik zie het als een uitdaging om samen met die gasten iets te bereiken. Wat ik ervan verwacht? Ik heb juist weinig verwachtingen. Ik denk dat het vooral heel leuk zal zijn met veel plezier.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)