Home / Algemeen / Roy Bussman (JOS) wil maatschappelijke carrière combineren met IVV

Roy Bussman (JOS) wil maatschappelijke carrière combineren met IVV

Zondag vierdeklasser IVV blijft verrassen met het aantrekken van versterkingen. Met de komst van Roy Bussman hebben de Landsmeerders een nieuwe slag geslagen. De 26-jarige middenvelder komt over van eersteklasser JOS/Watergraafsmeer en kiest bewust voor zijn maatschappelijke loopbaan, die hij wil combineren met voetballen in zijn woonplaats.

Zijn periode bij JOS/Watergraafsmeer kwam op een iets minder leuke manier ten einde. Begin maart was er een akkefietje, waarna hij zijn conclusies trok en besloot na zes seizoenen trouwe dienst te vertrekken. De telefoon stond roodgloeiend. Daartussen zaten Hoofdklassers en eersteklassers, maar die vielen allemaal af. “Het reizen zie ik niet meer zitten. Ik ga bewust één jaar voor mijn maatschappelijke carrière. In september openen we een nieuw restaurant. Dat kost ook veel tijd. Daar liggen mijn prioriteiten nu.”

De middenvelder kwam in contact met IVV en raakte enthousiast van hun plannen. Voorzichtig polste hij of er ook plek zou zijn voor zijn vrienden Mitchel Dijkstra (Legmeervogels) en Philip Halfhide (FC Weesp). Met open armen werden ze ontvangen in Landsmeer. “Het leek ons leuk om ooit eens samen te voetballen. Gerrie Breugem (de trainer, red.) zocht bijvoorbeeld nog een keeper, dus daarmee sloeg hij twee vliegen in één klap. Het heeft mij wel even gekost om ze van IVV te overtuigen, want de vierde klasse is voor ons allemaal een flinke stap terug.”

Het niveau bracht Bussman zelfs even aan het twijfelen. Hij kwam een keer kijken bij zijn nieuwe club en verbaasde zich over het niveau. “Dat was best confronterend om te zien. Ik heb er even over nagedacht, maar de kans is aanwezig dat ze dit seizoen al naar de derde klasse gaan. Dat zou mooi zijn. Ik ken een aantal jongens en met een leuke groep willen wij IVV omhoog helpen. Het doel van IVV is om een stabiele tweedeklasser te worden. Ze zijn erg ambitieus. Het voetballen op hoog niveau zeg ik in eerste instantie nog niet vaarwel. Maar misschien bevalt het zo goed dat ik blijf.”

Archieffoto Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)