Ruben Adney (Ajax) keert terug naar oude liefde Purmersteijn

Na een uitstapje van een jaar bij derdedivisionist Ajax is Ruben Adney vanaf volgend seizoen weer te bewonderen in het shirt van Purmersteijn. De 26-jarige middenvelder is de derde aanwinst voor de zondag Hoofdklasser.

Op het moment dat bekend werd dat Adney op zoek ging naar iets nieuws – hij kon blijven bij Ajax, “maar omdat ik vrij laat was met mijn keuze was er niet heel veel meer mogelijk” – hing ook Purmersteijn-trainer Martin van Ophuizen aan de lijn. Die wilde de kans niet mislopen om hem te kunnen overtuigen van een terugkeer. “Er waren ook wat andere clubs, maar die vond ik niet interessant genoeg qua niveau (eerste klasse) of afstand (Bollenstreek). Daarom dacht ik: ik ga lekker terug naar Purmersteijn.”

Foto: Dini Spil

De middenvelder speelde zeven jaar in het eerste elftal van de Purmerenders en vertrok een jaar geleden naar Ajax omdat hij toe was aan iets nieuws. Daar kwam Adney tot twintig wedstrijden in de Derde Divisie zaterdag. “Het was echt een heel leuk jaar. In het midden van het seizoen heb ik wel iets minder gespeeld – minder dan ik zelf wilde – maar het is een mooie competitie, ik heb goede tegenstanders gezien en gemerkt wat het inhoudt op dat niveau. Het was leerzaam.”

Alle ervaringen van een hoger niveau neemt hij straks mee terug naar zijn oude club, waar Adney na Genairo Promes (Hollandia) en Rodney Smorenberg (Legmeervogels) de derde aanwinst voor volgend seizoen is. “Ik denk dat ik weer heel belangrijk kan zijn voor Purmersteijn, zoals ik het hiervoor ook was.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)