Ruben Adney (Ajax): “We wisten dat het lastig zou worden”

Het wil vooralsnog niet helemaal lukken met Ajax. De Amsterdammers staan net boven de nacompetitiestreep van de Derde Divisie. Nu Ruben Adney helemaal fit is, hoopt de van Purmersteijn overgekomen middenvelder zijn stempel te kunnen drukken op de Amsterdammers.

Voor zijn komst had Adney het wel zien aankomen dat het niet gemakkelijk zou worden voor de promovendus. “Nieuwe trainer (Yuri Rose, red.), veel nieuwe spelers, veel kwaliteit weggegaan en een aantal spelers uiteindelijk ook niet gekomen. Ik denk dat we van tevoren wel wisten dat het een lastig seizoen zou worden”, zegt hij. Volgens hem ontbreekt het bij Ajax ook een beetje aan geluk. “Afgezien van Noordwijk en Quick Boys zijn we geen één keer echt weggespeeld.”

Adney koos afgelopen zomer voor een nieuw avontuur in Amsterdam, na zeven jaar in het eerste elftal van Purmersteijn. Het begon goed: in de voorbereiding speelde de 26-jarige middenvelder alles, totdat hij last kreeg van pijntjes. “Ik heb de eerste competitiewedstrijden gespeeld, maar het werd er niet echt beter op.” Na enkele weken op de bank heeft hij nu zijn plek in de basiself terug. “Je wil natuurlijk je stempel drukken, maar ik kwam van Purmersteijn. Toch een niveautje lager dan de Derde Divisie. Ik ben er wel van overtuigd dat ik, nu ik fit ben, sowieso heel belangrijk kan zijn voor de ploeg.”

De middenvelder heeft geen last van heimwee naar de Purmerenders. Het was immers een bewuste keuze om voor Ajax te kiezen. “In de korte tijd dat ik hier zit, heb ik ook al super veel geleerd. Ik ben er alleen maar beter van geworden.” Wat het lopende seizoen betreft, is het voor Adney niet realistisch om te praten over iets anders dan handhaving. “De positie waar we nu staan, is wel erg laag. Ik denk dat we hoger kunnen eindigen, maar het is niet realistisch om nu te zeggen dat we voor een periode gaan.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)