Home / Algemeen / Ruben Codrington (Real Sranang): “We zijn momenteel nog geen team”

Ruben Codrington (Real Sranang): “We zijn momenteel nog geen team”

Promovendus Real Sranang begon goed in de zondag derde klasse C, maar maakte de laatste weken een vrije val op de ranglijst. De ploeg van Ruben Codrington gaat nu de winterstop in als hekkensluiter. “Het is nog geen eenheid, dat ontbreekt nu even.”

Dat de Amsterdammers de rode lantaarn in handen hebben, komt omdat de club twee punten in mindering heeft gekregen vanwege wanordelijkheden tegen Bloemendaal (3-2, 18 november). Daarin uitte aanvoerder Virgil Spier zich na zijn tweede gele kaart verbaal zo erg richting de scheidsrechter dat hij hier ook zes wedstrijden voor geschorst is. De club heeft naar eigen zeggen geen enkel bericht gekregen over de puntenstraf en was ook verbaasd over de punten in mindering. Alleen wanneer Real Sranang dit volgens de KNVB kan aantonen, kan de club hier nog tegen in beroep gaan.

Dan naar de resultaten. De mindere periode – Real Sranang verloor de laatste zes wedstrijden op rij waaronder met 11-0 tegen HBC – heeft onder meer te maken met blessureleed bij bepalende spelers. Codrington: “Dat trekt een beetje door naar andere spelers. Wat er overblijft is gewoon minder kwaliteit.” Toch zou de selectie genoeg kwaliteit moeten herbergen om zich te handhaven. “We zijn ook goed begonnen maar daarna in een dip beland waar we niet zomaar uitkomen. Dan krijg je ook frustraties in de staf en bij de spelers. Dat kan je alleen opvangen als je een team bent en dat zijn we momenteel niet.”

Die frustraties hebben niet alleen met de spelers te maken. Intern zijn er ook verschillen met vorig seizoen, toen Real Sranang kampioen werd in de vierde klasse. “Het loopt nog niet helemaal zoals het moet. Vorig jaar had je een ander soort begeleidingsteam en die staat er nu niet, terwijl je wel een klasse hoger speelt. Dan vallen bepaalde pionnen weg of krijgen andere functies binnen de vereniging en dat is ook voelbaar.” Bovendien heeft Codrington geen jeugd meer binnen de club waar hij op terug kan vallen. “Vorig jaar kon je nog jeugdspelers laten meespelen als er een blessure of schorsing was. Die zijn nu allemaal weg.”

Volgens de oefenmeester moeten er een aantal dingen veranderen om in de tweede seizoenshelft het tij te keren. “Misschien moeten we kijken naar de beschikbare spelers, die niet alleen willen voetballen maar er ook honderd procent voor gaan. Op die manier wordt de concurrentie wat aangescherpt en voelt iedereen weer dat ze aan de bak moeten als ze willen spelen. Dat is er nu niet omdat er veel blessures zijn en spelers sneller denken: ‘vandaag hoeven we niet te trainen’.”

De mentaliteit zal dus ook anders moeten om in de derde klasse te kunnen blijven. “Het is nog geen eenheid, dat ontbreekt nu even. We kunnen makkelijk de handdoek in de ring gooien maar we kunnen er ook met z’n allen de schouders onder zetten en ervoor gaan.” Als dat lukt, hoopt Codrington stiekem zelfs nog op de middenmoot. “Maar hoe het er nu uitziet, ben ik tevreden als we boven de nacompetitiestreep eindigen.”

Tekst: Pablo Koch

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)